Erhverv

Amerikanske pengemænd tæt på at købe engelsk traditionsklub

Fodboldklubben Sunderland AFC er tæt på at blive opkøbt af amerikanske investorer ifølge erhvervsmediet Financial Times.

Arkivfoto: Nick Potts/PA via AP

Den hårdtprøvede engelske fodboldklub Sunderland AFC kan snart ende på amerikanske hænder.

Således har tre amerikanske investorer, der alle har tæt forbindelse til Dell Technologies-stifteren Michael Dell, kastet deres købelystne blik på den rød-hvid stribede traditionsklub fra det nordlige England.

Det skriver erhvervsmediet Financial Times på baggrund af anonyme kilder.

Ifølge mediet skal John Phelan, Glenn Fuhrman og Rob Platek, der alle er partnere i kapitalfonden MSD Capital, være tæt på at lukke en købsaftale, der vil sikre dem ejerskabet over Sunderland AFC.

MSD Capital er en privat kapitalfond, der administrerer Michael Dells gigantiske formue. Kapitalfonden ejer allerede en del af det amerikanske baseballhold Miami Marlins.

Ifølge Financial Times er det usikkert, hvordan den nye ejerkonstruktion konkret kommer til at se ud – men ifølge mediet vil Michael Dell også komme til at spille en mindre rolle i det nye ejerskab, hvis handlen falder på plads.

En endelig handel skal dog også godkendes af det engelske fodboldforbund.

Sunderland er i øjeblikket ejet af den britiske forretningsmand Steward Donald, der sidste år købte klubben af Ellis Short.

Sunderland AFC, der blev stiftet i 1879, har en lang og stolt historie i toppen af engelsk fodbold.

Klubben rykkede i 2017 ud af Premier League, der er den bedste engelske række, og frister i dag en tilværelse i League One, der er den tredjebedste række i det engelske ligasystem.

Klubben var sidste år omdrejningspunkt i Netflix-dokumentaren Sunderland ’Til I Die, hvor seerne gennem flere afsnit kom bag kulisserne i den kriseramte klub.

Blandt danske fodboldfans er klubben især kendt for at være stedet, hvor den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen slog sine folder i årene omkring årtusindeskiftet.

At engelske fodboldklubber ender på udenlandske hænder, er ikke en ny tendens.

Så sent som i slutningen af juli købte de to danske brødre Alexander og Christoffer Reedtz den engelske fodboldklub Notts County, der spiller i den femtebedste engelske række.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS sundhedsbranchen, hvor genmanipulation og en banebrydende afløser for penicillin er under mikroskopet.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også