Erhverv

Kritik af brandfarlige solcellepaneler vokser: »Musk bør gå af«

Amazon melder nu også om brandfarlige paneler.

Grov uagtsomhed, lyder kritikken af solcellevirksomheden Solar City, der er en del af Tesla-koncernen, som Elon Musk er direktør i. Foto: AP Photo/Chris Pizzello

En sag om brandfarlige solcellepaneler er ved at udvikle sig til et problem for Tesla.

Tidligere på ugen kom det, frem at supermarkedskæden Walmart har besluttet at sagsøge Solar City, der hører ind under Tesla-koncernen.

Det skyldes, at Walmart mener, at der er gået ild i syv butikker, hvor virksomhedens solcellepaneler er installeret. Ifølge Walmart er brandene kommet efter »flere år med forsømmelighed og manglende evne til at leve op til industristandarderne« hos Solar City.

Lørdag kom det så frem, at Amazon også melder sig som kritikere af Solar City. Amazon mener nemlig, at solcellepaneler fra Solar City var skyld i en brand på et tag i et varehus i Californien i 2018.

Det skriver Bloomberg.

Sagsanlægget fra Walmart kom som lidt af en overraskelse for Tesla, og sagen truer ifølge Bloomberg hele Teslas solcelleprojekt på et tidspunkt, hvor virksomheden kæmper med at få markedsandele.

Walmart har over 240 butikker, hvor der er solcellepaneler fra Solar City installeret. Ifølge Wallmart har der både været misligholdelse af kontrakter, grov uagtsomhed og manglede overholdelse af branchestandarder - og det har alt sammen ført til de syv brande, mener virksomheden.

Derfor forsøger Walmart at få Tesla til at fjerne alle solcellepanelerne fra butikkerne, mens man også vil have erstatning for de syv brande, som skulle være sket siden november 2018.

Sagen har fået den i forvejen kendte kritiker af Musk, nemlig filantrop og hedgefond-manager David Einhorn, til at komme med en skarp kritik af Musk på Twitter:

»Hvor mange solpaneler er stadig defekte og kan gå i brand? Tesla burde straks informere de personer, der bor og lever i bygninger, hvor der er en risiko. En tilbagekaldelse burde være sket for længe siden,« skriver Einhorn og fortsætter:

»Musk bør gå af.«

Torsdag blev selve søgsmålet dog sat lidt på pause, da Tesla og Walmart i en fælles pressemeddelelse skrev, at man vil forsøge at løse problemerne i fællesskab. Walmart har dog ikke droppet søgsmålet, som stadig er indbragt for retten i New York.

Ifølge TechChrunch siger en talsmand fra Walmart, at man »arbejder aktivt mod en løsning.«

BRANCHENYT
Læs også