Erhverv

Spies-ejer klar med kæmpe redningsplan

Thomas Cook jagter næsten 10 mia. kr. i ny kapital. Men først skal planen godkendes.

Det 178 år gamle Thomas Cook er et af verdens ældste rejseselskaber med millioner af kunder. Foto: Clara Margais/picture-alliance/dpa/AP Images.

Den kriseramte rejsegigant Thomas Cook, der bl.a. ejer Spies, er nu klar med et udkast til den redningsplan, der skal sikre selskabets overlevelse.

Det fremgår af en børsmeddelelse, som Thomas Cook udsendte onsdag.

Planen går ud på, at storaktionæren Fosun skyder 3,7 mia. kr. ind i ny kapital og dermed køber mindst 75 pct. af Thomas Cooks grupperejser og 25 pct. af dets flyselskab.

Derudover skal Thomas Cooks vigtigste banker og obligationsejere bidrage med lige så mange milliarder i ny kapital - samtidig med at de konverterer eksisterende gæld til aktier. Dermed vil de eje den resterende del af Thomas Cooks grupperejser og flyselskab.

De knap 10 mia. kr., som redningsplan omfatter, kommer oveni de 6 mia. kr., som Thomas Cook allerede har sikret sig fra Fosun og en række banker.

Om planen lykkes, er endnu usikkert, for den skal godkendes af både aktionærerne, konkurrencemyndighederne og de resterende kreditorer.

Thomas Cook er med sine 178 år et af verdens ældste og største rejseselskaber. Selve rejsedelen omfatter bl.a. Spies og Ving, og derudover har Thomas Cook et nordisk, britisk og spansk flyselskab med samme navn samt et tysk flyselskab ved navn Condor.

Rejseselskabet har gennem længere tid kæmpet med en skrantende økonomi, en stor milliardgæld og færre gæster. Derfor er Thomas Cook nu i gang med en »rekapitalisering« af hele koncernen.

BRANCHENYT
Læs også