Erhverv

Boeings 737 Max risikerer først at flyve igen til december

En talsmand fra FAA siger, at ministeriet vil fortsætte med at følge en minutiøs gennemgang før 737 Max får lov at flyve igen. Foto: Lindsey Wasson/Reuters

Boeings 737 Max-fly risikerer at skulle forblive på landjorden frem til december, efter at flyselskaberne American og United har rykket datoen for flyets ventede tilbagekomst til december.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Talsmænd fra den amerikanske regering og pilotfagforeninger fortæller ifølge Wall Street Journal, at udskydelsen skyldes et møde med Boeing i august, der blev afsluttet før tid af lovgivere fra USA, Europa og Brasilien, da Boeing ikke havde formået at besvare en række spørgsmål omkring 737 Max-flykontrollen.

Som et resultat af mødet skal Boeing indsende de efterspurgte dokumenter på ny, fortæller talsmændene. De skal derefter godkendes af det amerikanske flyministerium, FAA, før et nyt møde kan blive holdt, hvor en endelig simulation og godkendelse kan blive planlagt.

En talsmand fra Boeing afviste sidste måned at kommentere situationen.

- Vores bedste nuværende estimat er fortsat en tilbagevending tidligt i fjerde kvartal, sagde han ifølge Wall Street Journal.

- Vores fokus er på sikkerhed og på at sikre tilliden hos kunder, lovgivere og den flyvende offentlighed, fortsatte han.

En talsmand fra FAA siger ifølge avisen, at ministeriet vil fortsætte med at følge en minutiøs gennemgang - ikke en fastlagt tidsplan - før 737 Max får lov at flyve igen.

BRANCHENYT
Læs også