Erhverv

Norwegian aflyser danske afgange på grund af orkan

Luftfartsselskabet Norwegian har indtil videre måttet aflyse 12 flyvninger som følge af orkanen Dorian.

Dorian, der er en kategori 5-orkan, gik natten til mandag i land på den nordlige del af Bahamas og har ifølge flere medier forårsaget massive ødelæggelser. Arkivfoto Foto: Johan Nilsson/AP

Norwegian har på grund af orkanen Dorian foreløbig været nødt til at aflyse 12 flyvninger til og fra Florida.

Ud af de 12 flyvninger skulle to af dem have været med afgang fra København, oplyser det norske luftfartsselskab i en mail.

Ifølge Andreas Hjørnholm, kommunikationschef for Norwegian i Danmark, er berørte passagerer blevet informeret og kan ombooke til en senere afgang eller få refunderet billetten.

- Vi følger situationen i Florida meget nøje og beder vores rejsende holde sig løbende opdaterede via vores hjemmeside og sms, skriver Andreas Hjørnholm i mailen.

Hos SAS oplyser den medieansvarlige i Danmark, Mariam Skovfoged, at selskabet i øjeblikket ikke har direkte flyvninger til og fra Florida, men at SAS først har det fra vinterhalvåret.

Kategori 5-orkanen Dorian gik natten til mandag i land på den nordlige del af Bahamas, der ligger ud for Florida. Ifølge flere medier har orkanen allerede forårsaget store ødelæggelser.

Blandt andet har orkanen væltet biler, ødelagt strømforsyningen og oversvømmet vital infrastruktur i østaten. Der er endnu ikke meldinger om omkomne i Bahamas.

Henover weekenden har den lokale regering igangsat massive evakueringer.

Søndag udtalte Bahamas' premierminister, Hubert Minnis, at alle, "der ikke er evakueret, udsætter sig selv for alvorlig fare og kan forvente katastrofale konsekvenser".

Også i andre amerikanske sydstater er myndighederne gået i gang med evakueringer. Det skyldes en forventning om, at orkanen vil følge en rute langs den amerikanske sydøstkyst.

Så selvom orkanen måske ikke går i land, så kan stormen stadig ramme kystområder i eksempelvis delstaterne Florida, Georgia, South Carolina og North Carolina.

I South Carolina påbegyndes der en evakuering af 830.000 mennesker i løbet af mandag formiddag lokal tid.

BRANCHENYT
Læs også