Erhverv
BREAKING

Zealand Pharma kan øjne 149 mio. kr.: Aktien stiger 5 pct. fra start

Zealand Pharmas partneraftale med Boehringer Ingelheim omfatter i alt to produktkandidater. Det tyske selskab står for finansieringen, udviklingen og de kommercielle aktiviteter. Foto: Zealand Pharma

Aktien i Zealand Pharma stiger fra børsåbningen i København tirsdag med 5,5 pct. til 140,70 kr., efter nyheden om at selskabet har udsigt til en milepælsbetaling på 20 mio. euro eller 149 mio. kr.

Pengene udløses, når partneren Boehringer senere i år ventes at igangsætte fase 2-studier med det dobbeltvirkende GLP-1/glukagon-middel - BI 456906 - som er indlicenseret fra Zealand Pharma.

Midlet, der undersøges til behandling af fedme og diabetes, har potentiale som en ugentlig behandling, der kan have behandlingsmæssige fordele sammenlignet med nuværende lægemidler.

- Vi er spændte på at se den her kandidat fra vores dedikerede og produktive langvarige samarbejde med Zealand Pharma i den næste fase af kliniske studier, siger Clive R. Wood fra Boehringer Ingelheim i en meddelelse til fondsbørsen.

- Det bringer os et vigtigt skridt tættere på at kunne levere BI 456906 til mange patienter, som har brug for behandlingsmuligheder, lyder det.

Fase 2-studiet ventes at blive indledt i slutningen af 2019, hvilket vil udløse betalingen på de 20 mio. euro til Zealand Pharma.

Betalingen er en del af en aftale mellem Zealand og Boehringer om potentielle milepælsbetalinger på op til 365 mio. euro. Zealand vil desuden være berettiget til høje encifrede eller lave tocifrede royalties af et eventuelt fremtidigt salg af midlet.

Zealand Pharmas partneraftale med Boehringer Ingelheim omfatter i alt to produktkandidater. Det tyske selskab står for finansieringen, udviklingen og de kommercielle aktiviteter.

Læs også