Erhverv

Storaktionær vil stemme imod sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

Ifølge Financial Times menerEminence Capital, der ejer mere end 4 pct. af Just Eat, at tilbuddet fra Takeaway.com er en "grov undervurdering". Foto: Gorm Olesen

En af de ti største aktionærer i Just Eat - Eminence Capital - vil stemme imod den foreslåede sammenlægning med Takeaway.com.

Ifølge Financial Times mener den amerikanske hedgefond, der ejer mere end 4 pct. af Just Eat, at tilbuddet fra Takeaway.com er en "grov undervurdering".

Tilbuddet værdisatte implicit aktierne i Just Eat til 731 pence, da handlen blev annonceret i august, hvilket var en præmie på 15 pct. i forhold til aktiekursen.

Siden er aktien dog konsekvent handlet over det niveau, hvilket ifølge Financial Times antyder, at flere aktionærer forventer et bedre tilbud.

- Vi mener, at en værdisætning med sådan en skævhed ikke er set i tilsvarende handler det seneste årti, siger Eminences topchef, Ricky Sandler, til mediet.

Investorerne skal ikke stemme om sammenlægningen før tidligst i slutningen af oktober, hvilket giver tid til, at et andet tilbud kan dukke op.

Analytikere spekulerer i, at det kan komme fra andre takeaway-selskaber som Doordash, Amazon eller Naspers.

Eminence Capital er enig i logikken i, at de to selskaber går sammen for at holde nye konkurrenter stangen, men mener, at "de foreslåede finansielle vilkår er for fordelagtige for aktionærerne i Takeaway.com og for ufordelagtige for Just Eats aktionærer".

En anden af de ti største aktionærer i Just Eat - Aberdeen Standard Investments - stiller sig også kritisk over for købsprisen:

- Da aktieprisen fortsætter med handle over tilbudsprisen, forventer vi - ligesom markedet - at tilbuddet vil blive forhøjet i de kommende uger, siger Frederik Nassauer, investeringsdirektør hos selskabet, til Financial Times.

Tirsdag falder Just Eat-aktien 0,6 pct. til 771 pence på børsen i London, mens aktien i Takeaway.com, der er noteret i Holland, falder 1,5 pct. til 84,90 euro.

Læs også