Erhverv

Pandoras topchef: Går ikke i salgstanker - men vi er værdisat lavt

Der har lydt rygter om, at kapitalfonde vil købe Pandora, men topchef afviser.

Alexander Lacik. Adm. direktør for smykkegiganten Pandora. Foto: Stine Bidstrup

Der har flere gange været rygter om, at kapitalfonde stod klar i kulissen til at købe Pandora. Årsagen er den vaklende aktiekurs, der i fordumstid var oppe i 1007 kr. per aktie i maj 2016. I dag koster den i niveauet 290 kr.

Men det er ikke for at gøre smykkeselskabet grydeklar, at den nye direktør i smykkeselskabet, Alexander Lacik, blev ansat tidligere i år.

- Jeg kan ikke styre de finansielle markeder. Det, vi kan styre, er virksomheden, og det, vi kan håndtere, er kommunikationen om virksomheden, siger topchefen i et interview med Ritzau Finans.

- Men det er selvfølgeligt, at når man kigger på selskabet, så er værdisætningen ekstrem lav, for et selskab der fortsat er meget lønsomt. Men det er ikke en hemmelighed, at de har kigget - og nok forsat gør det. Men nej, jeg går ikke og tænker på, om vi bliver købt, siger direktøren.

Alexander Lacik påpeger dog, at detail ikke lige er det, de store investorer kaster sig over, i en tid hvor forbrugerne holder på pengene.

- De store kapitalfonde er meget skeptiske over for virksomheder inden for retail - og vi er jo en slags retail, siger han.

En aktie i Pandora er siden regnskabet for andet kvartal, der blev offentliggjort den 20. august fra morgenstunden, steget med næsten en fjerdedel. Og det er sket på trods af, at kvartalet ikke viste "gode tal", som direktøren udtrykker det.

- Men vi er nødt til at kommunikere, og det, vi siger, skal være troværdigt. Anders (Boyer, finansdirektør, red.) og jeg kalder en spade for en spade, vi er transparente, og det er nok derfor, vi er blevet ansat til det her job. Og samlet tror jeg, at det var årsagen til reaktionen efter andet kvartal, siger Alexander Lacik

Ifølge data fra Bloomberg News ejer Blackrock 5,3 pct. af aktierne i Pandora, FIL LTD 3,31 pct., Vanguard 3,06 pct., Swedbank Robur Fond 2,98 pct., Prudential 2,67 pct. og Norges Bank Government 2,34 pct.

BRANCHENYT
Læs også