Erhverv

Norwegian havde trafikvækst på 5 pct. i august og bedre belægningsgrad

Det norske flyselskab, Norwegian, oplever fremgang i passagertrafikken og stigning i enhedsindtægterne.

I august gennemførte Norwegian 99,4 pct. af de planlagte flyvninger, mens punktligheden var på 76,2 pct. Foto: Johan Nilsson/tt.

Det finansielt pressede norske flyselskab Norwegian havde trafikvækst, bedre kapacitetsudnyttelse og en stigning i enhedsindtægterne i august.

Selskabets trafikrapport for årets sidste sommermåned viser en vækst i passagertrafikken målt i antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 5 pct., en kapacitetsvækst på 4 pct. og en fremgang i belægningsgraden på 0,4 procentpoint til 90.

Endvidere fremhæver Norwegian en stigning i enhedsindtægterne på 3 pct.

- I tråd med strategien om at gå fra vækst til lønsomhed flader væksten nu ud. Vi er godt tilfredse med udsigterne for billetsalget fremover, særligt på interkontinentale ruter og i Norden, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian Geir Karlsen i forbindelse med rapporten.

I august gennemførte Norwegian 99,4 pct. af de planlagte flyvninger, mens punktligheden var på 76,2 pct.

- Punktligheden blev påvirket negativt af generelle sommerforsinkelser i europæisk luftrum uden for Norwegians kontrol. Herudover har selskabets brug af indlejede fly påvirket punktligheden negativt, skriver selskabet.

Aktien i Norwegian falder torsdag 1,3 pct. til 31 norske kr. De seneste dage her der været uro om aktien som følge af fokus på selskabets gældssituation.

Selskabet skulle have foreslået sine obligationsinvestorer sikkerhed i afgangs- og landingsrettigheder i Gatwick lufthavn og en bedre indfrielseskurs som modydelse for en forlængelse af to obligationslån, som har forfald til december og næste år og tilsammen løber op i 3,5 mia. norske kr.

Læs også