Erhverv

British Airways aflyser under strejke - danske afgange ramt

Det britiske luftfartsselskab British Airways har mandag aflyst stort set alle flyvninger på grund af en omfattende pilotstrejke.

Piloter fra British Airways har varslet strejke i 48 timer fra den 9. til den 10. september samt den 27. september. Foto: Markus Mainka/picture-alliance/dpa/AP Images

Blandt aflysningerne er både danske afgange og ankomster.

Mandag omkring klokken 13 er fem flyvninger fra Heathrow-lufthavnen i London til København med ankomst mandag eftermiddag og aften aflyst.

Desuden er fire British Airways-afgange fra Københavns Lufthavn aflyst.

Det fremgår af Københavns Lufthavns hjemmeside.

Mandag eftermiddag fremgår det af Billund Lufthavns hjemmeside, at en ankomst fra London til Billund og en afgang fra Billund til London er aflyst.

Piloter fra British Airways har varslet strejke i 48 timer fra 9.-10. september samt 27. september.

Det er første gang, at piloter fra British Airways, Storbritanniens nationale luftfartsselskab, strejker. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Strejken kommer, da det ikke er lykkedes selskabet at nå til enighed om en aftale med piloternes fagforening, British Airline Pilots' Association (Balpa).

- Efter mange måneders forsøg på at løse striden er vi ekstremt kede af, at det er endt sådan her, siger British Airways i en udtalelse.

Selskabet og dets 4300 piloter har i omkring ni måneder været i hårde forhandlinger. Strejken ventes at kunne påvirke omkring 300.000 personer.

- Da vi ikke har fået detaljer fra Balpa om, hvilke piloter der strejker, så har vi desværre ikke kunnet forudse, hvor mange der ville komme på arbejde, eller hvilke fly der vil være i stand til at flyve.

- Vi havde ikke andre muligheder end at aflyse næsten 100 procent af vores fly, lyder det mandag fra British Airways.

Balpa har afvist et tilbud, som British Airways i juli fremsatte om en lønstigning på 11,5 procent over de næste tre år.

BRANCHENYT
Læs også