Erhverv

Mærsk investerer millioner i amerikansk startup

A.P. Møller-Mærsk investerer et trecifret millionbeløb i en startupvirksomhed, der skal gøre fragtgodsets vej gennem havneterminalerne lettere. Det skriver The Wall Street Journal.

Mærsk investerer endnu engang i startup-firmaet Loadsmart. Foto: Finn Frandsen

Mærsk er gået sammen med Ports America, der er den største havneterminaloperatør i USA, om at investere i startup-virksomheden Loadsmart. Det skriver The Wall Street Journal.

I alt har de to virksomheder samlet 19 mio. dollars - omtrent 128 mio. kroner - til investeringen i Loadsmart, der beskæftiger sig med online fragtbooking, der forbinder lastbilschaufførerne, der fragter godset på landjorden, til den bedst mulige container ud fra en række faktorer som ventetid og rejsetid.

Loadsmart oplyser, at virksomheden planlægger at bruge de nye midler til at ansætte ingeniører, dataanalytikere og produktchefer, der skal hjælpe med at bekæmpe den tidskrævende flaskehals, som lastbiler kan opleve, når de skal igennem havneterminalerne.

Investeringen kommer gennem Mærsks ventureafdeling Maersk Growth, der investerer i startups i håbet om at sikre, at Mærsk får indflydelse på hele processen, når en container skal fragtes fra A til B.

Sidste år investerede Mærsk også et beløb i Loadsmart, da de sammen med Chromo Invest og Connor Capital SB investerede 146 mio. kroner i virksomheden.

Siden Loadsmart blev stiftet for fem år siden har virksomheden samlet 361 mio. kroner i investeringer og har i dag mere end 200 ansatte.

Læs også