Erhverv

Vigende salg giver udfordrende start på regnskabsåret for Flügger

Arkivfoto: Ulrik Borch/Polfoto

Flügger havde tilbagegang på toplinjen i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2019/20, hvor særligt salget af udendørsmåling voldte problemer.

Et effektiviseringsprogram, der blev lanceret i efteråret 2018, og som for alvor nu begynder at vise effekt, er dog med til at løfte driftsoverskuddet (EBIT), lyder det fra topchef Jimmi Mortensen i en kommentar til tallene, der er offentligt mandag.

- Gennem initiativerne i effektiviseringsprogrammet er det trods nedgangen i omsætningen lykkedes os at forbedre vores indtjening, så vi samlet set har forbedret indtjeningen med 5 mio. kr. sammenlignet med året før, forklarer han.

Malerselskabets omsætning skrumpede i kvartalet til 513,7 mio. kr. fra 538 mio. kr. samme kvartal sidste regnskabsår, mens nettoresultatet faldt til 49,6 mio. kr. fra 51,2 mio. kr.

- Et vigende salg af udendørsmaling i maj og juni har givet en udfordrende start på regnskabsåret. Det ses specielt på de nordiske markeder, som er præget af stagnation. I Polen samt på vores eksportmarkeder ser vi en moderat positiv vækst, siger han.

Driftsoverskuddet (EBIT) blev dog løftet til 66,4 mio. kr. fra 61,6 mio. kr. sidste regnskabsår - særligt på grund af effektiviseringsprogrammet.

- Vi vil i de kommende kvartaler intensivere eksekveringen af effektiviseringsprogrammet og yderligere igangsætte en række taktiske tiltag, som skal sikre, at vi når vores udmeldte forventninger for regnskabsåret 2019/20, lyder det fra topchefen.

Flügger gentager i regnskabet de tidligere udmeldte forventningerne til 2019/20, der lyder en flad udvikling i omsætningen, mens EBIT-marginen ventes forbedret til niveauet 4 pct.

BRANCHENYT
Læs også