Erhverv

Kriseramt spilkæde skuffer igen

Gamestop regner med at nå en justeret indtjening per aktie i intervallet 1,15 til 1,30 dollar, hvilket er under forventningerne hos analytikerne, der ifølge Bloomberg News i snit så 1,57 dollar per aktie. Foto: Moe / Flickr

Amerikanske Gamestop, der driver en kæde af butikker med videospil, faldt med 16,3 pct. i tirsdagens eftermarked, efter at koncernen med sin prognose for helåret ramte under Wall Streets forventninger.

Gamestop regner med at nå en justeret indtjening per aktie i intervallet 1,15 til 1,30 dollar, hvilket er under forventningerne hos analytikerne, der ifølge Bloomberg News i snit så 1,57 dollar per aktie. Det givet et midtpunktet af prognosen knap 22 pct. under konsensus.

Selskabet fik i andet kvartal et justeret underskud per aktie på 32 cent, mens omsætningen landede på 1,29 mia. dollar. Analytikerne må være skuffede, for de havde ifølge Bloomberg News på forhånd regnet med en indtjening per aktie på minus 19 cent og en omsætning på 1,44 mia. dollar.

Den underliggende vækst i butikkerne - det sammenlignelige salg - skuffede også med et fald på 11,6 pct. mod et ventet fald på 9,4 pct. ifølge Consensus Metrix.

Gamestop, der blandt andet presses af onlinehandel og af, at mange videospil nu kan downloades online som en del af abonnementer direkte hos spiludviklerne, planlægger at forbedre indtjeningen ved at omstrukturere og gennemføre besparelser, fremgår det af kvartalsregnskabet.

Desuden skal lagerstyringen forbedres, ligesom Gamestop vil udvide udbuddet med produkter med højere indtjeningsmarginer. Endelig er der udsigt til butikslukninger.

BRANCHENYT
Læs også