Erhverv

Norwegian får nej fra stor obligationsejer: Vi er tilbage ved start

Sissener Canopus, en af de største obligationsejere, har sagt nej til Norwegians tilbud.

Det norske lavprisselskab forsøgte tirsdag at blive enige med flere parter om en udsættelse af betalingerne på obligationslånene, men Sissener Canopus, en af de største obligationsejere, sagde nej til Norwegians tilbud. Foto: Markus Mainka/AP

Norwegian er i en kritisk situation, hvor en obligationsgæld på 3,4 mia. norske kr., svarende til 2,6 mia. kr., står til at forfalde til december og næste år.

Det norske lavprisselskab forsøgte tirsdag at blive enige med flere parter om en udsættelse af betalingerne på obligationslånene, men Sissener Canopus, en af de største obligationsejere, sagde nej til Norwegians tilbud.

- Vi har strakt os langt for at møde selskabet med et forslag, der er fair for alle parter, men nu er vi tilbage ved start, siger Jan Philippe Sissener til det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv.

Norwegian har tidligere fremlagt et forslag til en mulig løsning, hvilket er blevet mødt af et modbud fra de centrale obligationsejere. Tirsdag fremlagde flyselskabet endnu et modbud, hvilket dog blandt andet blev afvist af Sissener, skriver mediet.

Tirsdag kunne mediet fortælle, at Sisseners position sammen med få andre angiveligt er så stor, at hedgefonden kan vælte lavprisselskabets planlagte redningsaktion, hvis ikke der gives efter for fondens krav.

Sissener har ifølge Dagens Næringsliv blandt andet krævet, at selskabet får tilført mere egenkapital for at få selskabet ud af en økonomisk knibe.

I sidste uge bad Norwegian om at få udsat betalingen på obligationslånene med to år, mod at långiverne får sikkerhed i selskabets landingsrettigheder ved i den britiske lufthavn Gatwick, hvilket Sissener har afvist.

Norwegian skal have et flertal på to tredjedele blandt de fremmødte obligationsejere for at få godkendt aftalen, skriver Dagens Næringsliv. Sissener ejer 20 pct.

BRANCHENYT
Læs også