Erhverv

Nu styrtdykker salget af elbiler på verdens største bilmarked

Salget af elbiler i Kina er faldet to måneder i træk. Det sker efter et forår, hvor salgsvæksten i en periode var over 130 pct.

Arkivfoto: AP/Klaus Ohlenschläger

Efter flere måneders voldsomme vækstrater er salget af elbiler i Kina, der er verdens største bilmarked, vendt 180 grader.

For anden måned i træk dykker salget, når man sammenligner salgstallet med samme periode sidste år, skriver det amerikanske erhvervsmedie Quartz.

I august blev der solgt 85.000 elbiler i Kina, hvilket svarer til et fald på 16 pct. i forhold til august sidste år, viser tallene, der stammer fra den kinesiske bilbranche.

Kimen til faldet startede dog allerede tilbage i juli. Sommermåneden blev den første måned i år, hvor antallet af solgte elbiler i Kina endte i et decideret fald sammenlignet med samme periode sidste år.

Dermed er der foreløbig sat prop i en ellers stærk vækst i salget af elbiler. I januar blev der således solgt 138 pct. flere elbiler i Kina, end der gjorde i januar 2018 – og så sent som i juni var salget oppe med 80 pct. i forhold til året før.

Årsagen til det faldende salg er bl.a., at de tilskud, som den kinesiske elbilbranche har nydt godt, er blevet kraftigt beskåret, hvilket har tvunget priserne på elbiler op.

Samtidig er den kinesiske bilbranche som helhed også i knæ. Salget er dykket konstant de seneste 14 måneder i træk.

BRANCHENYT
Læs også