Erhverv

LA-formand vil have minister i samråd om 3F-trusler

LA vil efter SAS-sagen have beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til at forklare, hvordan ministeren vil sikre et ordentligt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladser med mange 3F’ere ansat.  

Formanden for LA, Alex Vanopslagh, vil have beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i samråd, efter ansatte i lufthavnen for tredje gang på seks dage nedlagde arbejdet i kølvandet på en sag, hvor et IDA-medlem blev truet til at melde sig ind i 3F. 
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslag, vil have beskæftigelseminister Peter Hummelgaard i samråd om, hvad han vil gøre for at sikre et ordentligt psykisk arbejdsmiljø på de arbejdspladser, hvor der er mange 3F’ere.

Indkaldelsen kommer efter den omsiggribende og overenskomststridige strejke blandt 3F’ere i Københavns Lufthavn, der onsdag nedlagde arbejdet for tredje gang på seks dage.

»Vi synes, det er en skandaløs opførelse fra de ansatte, og vi vil høre, hvad han tænker om sagen, og om han er enig i, at det er dansk lovgivning og ikke jungleloven, der skal herske derude. Vi vil også gerne høre, om han har forslag til, hvordan man sikrer, at retten til frit fagforeningsvalg også gælder arbejdspladser med mange 3F’ere,« siger Vanopslag.

»Vi ved, at S går meget op i godt psykisk arbejdsmiljø og ministeren har mange gange stolt, åbent og ærligt sagt, at han er glad for sine bånd til 3F Kastrup og derfor må det også ligge ham på sinde til at sikre godt psykisk arbejdsmiljø,« fortsætter ha.

En nu tidligere næstformand for Ekspeditions Arbejdernes Landsklub i 3F sagde på en lydfil, som Berlingske er i besiddelse af, at han var »pisseligeglad« med den grundlovssikrede ret til frit at vælge fagforening, samt at det i lufthavnen var »jungleloven«, der talte.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er opvokset tæt ved lufthavnen og har ofte talt om sin tilknytning til 3F’erne og de ufaglærte arbejdere derude. Det har ikke været muligt at tale med beskæftigelsesministeren om indkaldelsen til samrådet. I en generel kommentar til medierne lyder det:

»Først vil jeg understrege, at jeg ikke kan og heller ikke vil blande mig i konkrete tvister på en arbejdsplads. Det har vi et fagretligt system til at afgøre. Når det er sagt, så er reglerne jo sådan, at det står frit for enhver, hvilken fagforening vedkommende vil melde sig ind i.«

Onsdag kl. ca. 15.30 genoptog 3F’erne arbejdet, efter Arbejdsretten havde idømt dem skærpet bod og påbud om straks at gå i arbejde.

BRANCHENYT
Læs også