Erhverv

Kriseramt spilgigant tvunget til butikslukninger

Gamestop, der har 35 butikker i Danmark, må lukke flere fysiske forretninger efter massivt fald i salget.

Foto: Moe / Flickr.

Flere spiller og køber computerspil online, og det rammer den amerikanske gigant Gamestop, der sælger spil og konsoller i fysiske butikker også herhjemme.

Kæden, der har butikker i 14 lande, vil som konsekvens af dårlige salgstal lukke mellem 180 og 200 butikker inden udgangen af året.

Nyheden kommer efter Gamestop har afleveret regnskabstal, der viser, at selskabet er kommet skidt ud af årets andet kvartal. Gamestop solgte samlet for 1,3 mia. dollar, men oplever altså en nedgang på samlet 14,3 pct., fremgår det af regnskabet.

Gamestop presses blandt andet af onlinehandel og af, at mange videospil nu kan downloades online som en del af abonnementer direkte hos spiludviklerne.

Finansdirektør i selskabet Jim Bell siger ifølge flere amerikanske medier, at virksomheden allerede har lukket 195 butikker siden sidste år, planlægger »at lukke mellem 180 og 200 forretninger, der ikke sælger godt nok inden udgangen af året« og at flere lukninger venter i horisonten.

Spilkæden forventninger til indtjeningen resten af året skuffer analytikerne og i det hele taget har investorerne ikke taget godt imod det slunkne regnskab.

De sender onsdag aften dansk tid Gamestops aktier ned med over 17 pct. i de første handler på Wall Street.

Siden årets start er aktien i Gamestop faldet 66,5 pct., og siden samme dato sidste år lyder faldet på næsten 74 pct.

Gamestop har hovedkvarter i Grapevine, Texas, og mere end 5700 butikker i 14 lande.

Kæden har ifølge sin hjemmeside 35 butikker spredt ud over hele i Danmark og er blandt andet i storcentre som Fisketorvet, Fields, Aalborg Storcenter og Bruuns Galleri i Aarhus.

Ifølge Danmarks Statistik spiller halvdelen af danskerne digitale spil. Nærmere bestemt spiller 52 pct. af mændene og 50 pct. af kvinderne digitale spil på mobilen, computeren eller spillekonsollen. Og hver fjerde dansker spiller dagligt eller næsten dagligt.

BRANCHENYT
Læs også