Erhverv

Norwegian ser ud til at få forlænget lån: Aktien brager op

Der er torsdag medvind til Norwegian-aktien, efter at flyselskabet onsdag efter børslukning kunne fortælle, at en foreløbig optælling viser opbakning til en forlængelse af selskabets obligationsgæld.

Norwegians aktie ser ud til at stige til vejrs. Foto: Andreas Haubjerg

Det er en stor obligationsgæld på 3,4 mia. norske kr., hvad der svarer til 2,6 mia. kr., som står til at udløbe i december og næste år, der den seneste tid har sendt aktiekursen til bunds.

Norwegian har nemlig ifølge det norske medie Dagens Næringsliv ikke penge til at betale lånet, der står til at forfalde i december, og derfor havde flyselskabet foreslået en forlængelse.

Hidtil har det dog ikke været muligt at blive enig med långiverne om en udskydelse af tilbagebetalingen, men nu ser det altså ud til, at der er opbakning til forlængelsen.

Onsdag fortalte Norwegian ifølge Bloomberg News, at de finansielle rådgivere har en "rimelig oversigt" over obligationsejerne og har tilkendegivelser fra investorer med mere end totredjedele af stemmerettighederne for de to obligationer NAS07 og NAS08 til en forlængelse af lånene - mod en kontantbetaling.

Optælling er dog kun foreløbig, oplyses det. Et endeligt resultat ventes at foreligge mandag 16. september efter et møde, hvor det dog ifølge Dagens Næringsliv kan blive særdeles krævende at sikre et flertal for forlængelsen.

Der er nemlig kun fremmødte obligationsejere og eventuelle fuldmagtshavere, som kan stemme, og da lånene ifølge flere markedsiagttagere er spredt bredt ud over Europa og Asien, kan det være svært at nå et flertal på totredjedele, som er påkrævet.

Og blandt dem, som har tænkt sig at dukke op, er der også offentlig modstand. Onsdag kunne det norske medie fortælle, at Sissener Canopus er imod forslaget - og hedgefonden har angiveligt samlet en gruppe af investorer siddende på mindst 20 pct. af gælden bag sig.

Torsdag efter kort tids handel stiger Norwegian-aktien 10 pct., skriver Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også