Erhverv

Airbus vil vide, hvor ofte du bruger flytoilettet

Den europæiske flyproducent Airbus vil nu vide alt om passagerernes forbrug i flykabinen - blandt andet hvor ofte en passager bruger toilettet.

Foto: AP Photo/Mel Evans

Hvor meget kaffe drikker du på flyveturen til feriedestinationen? Hvor mange film ser du, og hvor ofte bruger du toilettet?

Det ved du måske ikke selv, men det kan flyproducenten Airbus snart komme til. Airbus er nemlig begyndt at teste et fly, der indsamler data om næsten alt, som passagererne kunne tænkes at foretage sig på et fly.

Det skriver CNBC.

Sidste måned begyndte Airbus en test af det nye system på et af firmaets A350-900-fly, der har fået installeret sensorer, der kan indsamle data om passagerernes vaner under en flyvetur. Airbus håber, at dette i fremtiden ville kunne spare flyprocenten penge, ligesom det kan være med til at løse knudepunkter som køen til toilettet og kampen om tasker fra bagagehylderne.

Dataindsamlingen fungerer ved, at der er tilføjet sensorer overalt på flyet, der opfanger, når en passager befinder sig et givent sted eller bruger en given genstand. Disse data deles med kabinepersonalet og flyselskaberne, der får et overblik over flyets forsyninger og passagerernes forbrug. På den måde kan flyselskaberne for eksempel undgå at købe for lidt eller for meget mad til en flyvetur.

Airbus planlægger samtidig at tilføje kameraer i kabinen, der kan indsamle data på størrelsen af køen til toilettet, så passagererne kan få information om ved hvilket toilet, køen er kortest. Airbus understreger dog, at passagerernes ansigter vil blive sløret på billederne for ikke at krænke deres privatliv.

Testen af systemet på Airbus’ A350-900 fortsætter indtil slutningen af året. Airbus meddeler, at der stadig går noget tid, før det nye system tages i brug, da der stadig skal foretages flere tests.

BRANCHENYT
Læs også