Erhverv

Storbank sår tvivl om økonomien i Apples streamingtjeneste

Apple-aktien havde en svær fredag efter blandt andet et sænket kursmål fra storbanken Goldman Sachs.

Topchef Tim Cook præsenterede både nye iphones og nyheder om selskabets nye streamingtjeneste tirsdag. Foto: Brittany Hosea-Small/AFP

Storbanken Goldman Sachs såede fredag tvivl om den økonomiske holdbarhed i Apples streamingtjeneste. Det fik æblegiganten til at falde på børsen.

Apple-aktien faldt fredag aften 1,9 pct. og var en af hovedårsagerne til, at både det amerikanske S&P 500 og Nasdaq-indekset tabte terræn.

Den lille nedtur skyldes ikke mindst et sænket kursmål fra investeringsbanken Goldman Sachs, der nu mener, at Apples aktier skal koste 165 dollar mod tidligere 187 dollar. Aktien lukkede fredag i kurs 218,75 dollar og markedsværdien røg under 1000 mia. dollar

Forklaringen bag kurssænkningen er en udmelding Apple kom med tidligere på ugen.

Her annoncerede selskabet, at den kommende streamingtjeneste Apple TV+ vil være gratis det første år for kunder, der køber et Apple-produkt.

Det, mener Goldman Sachs analytikere, kan få betydning for Apples indtjening.

Det fik dog Apple til prompte at tage til genmæle og over for både Bloomberg News og CNBC slå fast, at selskabet ikke forventer, at den gratis streamingperiode vil få en »betydelig effekt på indtjeningen«.

Det løftede kursen, men altså ikke nok til at det kunne bringe selskabet i plus. Set over hele ugen er Apple-aktien dog steget omkring 2 pct.

En anden nedslående nyhed var med til at holde aktien nede, skriver Ritzau Finans.

Nemlig en melding fra finanshuset Rosenblatt Securities, der på baggrund af dialog med en række detailkæder mener at vide, at forudbestillingerne af de nye iphone-modeller, som også blev præsenteret tirsdag, er »svage«.

»Der er ingen ventetider i dag på iPhone 11 Pro og Max, hvilket antyder, at de indledende salg af de to modeller kan være 20-30 pct. lavere end iPhone XS og Max sidste år,« skriver analytiker Jun Zhung i en kommentar, ifølge Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også