Erhverv

Norwegian sikrer sig ny låneaftale

Flyselskabet Norwegian har fået ja af sine långivere til at udsætte betalingen af et lån på 3,4 mia. norske kroner.

Arkivfoto: Gregers Tycho.

Flyselskabet Norwegian har fået ja af sine långivere til at udsætte betalingen af en obligationsgæld på 3,4 mia. kr., svarende til 2,6 mia. danske kroner, som ellers stod til at udløbe i december.

Det meddeler Norwegian i en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag.

Det norske flyselskab meddelte for få uger siden, at selskabet på nuværende tidspunkt ikke havde kapital nok til at tilbagebetale lånet. Derfor var det af kritisk betydning, at Norwegian kunne få forhandlet en ny og forlænget låneaftale på plads med långiverne.

Beslutningen om at forlænge lånet har mandag været til afstemning blandt flyselskabets kreditorer – og her endte det altså med, at Norwegian fik forlænget den økonomiske livline.

»Vi er glade for obligationsejernes beslutning om at forlænge låneaftalerne, hvilket vil give os mere økonomisk manøvrerum fremover. Vi mener, at det her illustrerer en tro på vores strategi,« siger Norwegians konstituerede topchef Geir Karlsen.

»Selskabets drift fortsætter med at blive bedre, og vi er på rette vej med planen om at skære 2 mia. kr. af omkostningerne i løbet af 2019,« tilføjer han.

BRANCHENYT
Læs også