Erhverv

Fyrsteligt rig oliemogul havde en rigtig god mandag

Når olieprisen stiger, drypper det på den 73-årige Harold Hamm.

Harold Hamm er blandt USA's rigeste. Han har tjent formuer på især skifterolie- og gas. AP Photo/Kevin Cederstrom, File

Den amerikanske oliemagnat Harold Hamm er muligvis mest kendt for at have betalt 6 mia. kr. til ekskonen i en dengang historisk dyr skilsmisse.

Men mandag i denne uge var der hverken hjertekvaler eller minus på kontoen for den 73-årige entreprenør. Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Aktien i Harold Hamms olie- og gasvirksomhed Continental Resources steg med 22 pct. og gjorde på papiret Harold Hamm 13,5 mia. kr. rigere.

Det er det største formuehop, når man kigger på samtlige medlemmer af Bloombergs indeks over verdens milliardærer.

Årsagen til, at Continental Resources-aktien skød i vejret, var, at de globale oliepriser gjorde det samme. Et ødelæggende droneangreb på Saudi-Arabiens største olieanlæg satte nemlig 5 pct. af verdens globale olieforsyning ud af spil.

Det fik olieprisen til at stige markant - og aktien i Continental Resources fulgte altså med.

Harold Hamm er hovedaktionær i Continental Resources, og det er langt fra første gang, at hans formue tager sig en tur i rutsjebanen.

Det er især skifergas- og olie, som har gjort Harold Hamm fyrsteligt rig, men da olieprisen i 2014 nærmest kollapsede, fik det aktien i Continental Resources til at rasle ned - og slugte over 40 mia. af Harold Hamms formue.

Med andre ord: Når olieprisen stiger, drypper det på Harold Hamm. Når olieprisen falder, gør det nas.

Harold Hamm grundlagde Continental Resources i 1967 i en alder af 21 år, og han har gjort virksomheden til en af de største og mest succesfulde på det amerikanske oliemarked.

Men det er ikke kun for sine forretningsmæssige bedrifter, at Harold Hamm er kendt. For få år siden blev han skilt fra sin ekskone Sue Ann Arnell, som mente, at hun havde krav på mere end 6 pct. af Harold Hamms formue.

Det endte med, at hun takkede ja til en check på knap 1 mia. dollars.

Ifølge Bloomberg har Harold Hamm i dag en anslået formue på 11,6 mia. dollars - hvad der svarer til 79 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også