Erhverv
BREAKING

Endnu et flyselskab i problemer - har stoppet al billetsalg

XL Airways, der har over 600 ansatte, er gået i betalingsstandsning.

XL Airways har 600 ansatte og flyver både langdistanceruter til bl.a. USA og charterruter til Bahamas, Mexico og Thailand. Foto: AP Photo/Steve Reigate, Pool

Listen af flyselskaber med økonomiske kvaler vokser og vokser.

For få uger siden blev Frankrigs næststørste flyselskab, Aigle Azur, begæret konkurs, og også Norwegian befinder sig lige nu i et økonomisk stormvejr.

Nu er det franske lavprisflyselskab XL Airways gået i betalingsstandsning og har indstillet billetsalget. Det skriver branchemediet check-in.dk.

»På grund af økonomiske vanskeligheder er vi dybt kede af at skulle meddele, at XL Airways stopper med at sælge billetter med virkning fra i dag, 19. september 2019,« skriver XL Airways i en meddelelse på sin hjemmeside.

Adskillige afgange er aflyst, og selskabet har indtil den 26. september til at finde en løsning. Ellers må det lukke.

XL Airways har 600 ansatte og flyver både langdistanceruter til bl.a. USA og charterruter til Bahamas, Mexico og Thailand. Selskabet har tidligere gået under navnene Star Europe og Star Airlines, skriver check-in.dk.

Flere flyselskaber rundt om i verden kæmper for tiden med økonomien. Et af dem er Norwegian, som har akut brug for at forbedre sin likviditet.

For en uge siden fik selskabet ja til at udsætte betalingen af en milliardgæld. Men der er flere ting, som skal afklares for det norske lavprisselskab, før den hårde vintersæson med markant færre rejsende og dermed færre indtægter.

Norwegian har længe været under hårdt økonomisk pres efter milliardunderskud i 2017 og 2018. Likviditeten i selskabet har været kritisk lav, og det var tvivlsomt, om Norwegian ville kunne tilbagebetale obligationslånet i december, som var den oprindelige frist.

BRANCHENYT
Læs også