Erhverv

Novo-chef: Smarte penne vil afgøre insulinkampen

Novos forventninger er, at de nye insulinpenne kommer til at være afgørende i forhold til at vinde indkøbernes gunst, da de grundlæggende insuliner i dag anses for at være nogenlunde ens. Foto: Jacob Ehrbahn

Investeringskampen raser mellem de store medicinalselskaber, som i øjeblikket smider store beløb efter udviklingen af smarte insulinpenne, der via digital kommunikation med blodsukkermålere skal optimere behandlingen af diabetes.

Novo Nordisk planlægger at lancere sin første digitale insulinpen i 2020.

Det skriver Børsen.

Novos forventninger er, at de nye insulinpenne kommer til at være afgørende i forhold til at vinde indkøbernes gunst, da de grundlæggende insuliner i dag anses for at være nogenlunde ens.

Og effekten for patienterne er da også til at føle på, fremhæver Camilla Sylvest, koncerndirektør i Novo.

- Vi kan reducere antallet af glemte injektioner af måltidsinsulin med 43 pct., og vi kan se, at patienterne er i det optimale blodsukkerinterval op til to timer mere om dagen, siger Camilla Sylvest til Børsen.

Derfor har Novo indgået aftaler med stort set samtlige selskaber, der producerer og sælger blodsukkermålere i markedet, for at stå stærkest muligt, inden konkurrenterne Eli Lilly og Sanofi ventes at følge trop med deres bud på pennen, skriver avisen.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også