Erhverv

Flying Tiger-ejer er kommet flyvende fra start på børsen

Nordens største kapitalfond EQT har fået en flot børs-debut. Aktien er oppe med 25 pct. efter halvanden times handel.

Udover Flying Tiger Copenhagen ejer EQT også Huscompagniet, teknologivirksomheden Tia Technology. Foto: Jesper Olesen.

Den svenske kapitalfond EQT, der bl.a. ejer Flying Tiger Copenhagen, er kommet stærkt fra start på fondens første handelsdag på børsen i Stockholm. Efter halvanden times handel ligger kursen i næsten 84 svenske kr., og dermed er aktien oppe med ca. 25 pct. i forhold til udbudskursen.

Aktien blev fra start udbudt til 67 svenske kr., hvilket var i den høje ende af det interval, som Nordens største kapitalfond fra start havde udbudt dem til. EQT havde oprindeligt lagt intervallet for de nye aktier mellem 62 og 68 svenske kr. per aktie.

Med en pris pr. aktie på 67 svenske kr. var EQT fra starten prissat til en samlet værdi på ca. 6 mia. euro – svarende til knap 45 mia. danske kr. Det gør EQT børsnotering til den største i Norden i 2019.

EQT har i alt sat 190,6 mio. aktier til salg, hvoraf de 86,6 mio. aktier er nye udstedelser, og med kursudviklingen i dagens handel er markedsprisen på EQT nu oppe på 72,6 mia. svenske kr.

Udover Flying Tiger Copenhagen, er EQT herhjemme også kendt for at eje Huscompagniet, teknologivirksomheden Tia Technology, Sitecore og Globalconnect.

Den svenske Wallenberg-familie var med til at grundlægge EQT i midten af 1990’erne, og ejer gennem familiens pengetank, Investor AB, ca. 23 pct. af aktierne i kapitalfonden. Den resterende del er ejet af en kreds bestående af ca. 70 partnere.

BRANCHENYT
Læs også