Erhverv

Manchester United lander bedste toplinje nogensinde

Den engelske storklub havde en fremragende sæson rent økonomisk i 2018/2019. Men svigtende resultater betyder, at Manchester United forventer negativ vækst i år.

Norske Ole Gunnar Solskjær blev i den forgangne sæson, efter at Jose Mourinho blev fyret på grund af dårlige resultater Foto: Hannah Mckay/Reuter

På trods af en turbulent sæson 2018/2019 med en trænerfyring og manglende resultater kunne den engelske fodboldklub Manchester United præsentere et rekordregnskab tirsdag.

Det skriver BBC.

Fodboldklubben landede således en omsætning på 627 mio. pund, svarende 5,31 mia. kr., i det skæve regnskabsår, som går fra 1. juli til 30. juni.

Det skyldes ikke mindst, at indtægter fra tv-rettigheder steg hele 18 pct. sammenlignet med sæsonen før, mens de øvrige kommercielle indtægter stort set var uændret.

Alligevel er aktiekursen hos Manchester United, der er noteret på børsen i New York, faldt et par procent tirsdag. Forklaringen skal findes i de økonomiske udsigter, som langt fra er lige så opløftende som det netop fremlagte regnskab.

Klubben estimerer med en omsætning på 560 til 580 mio. pund i indeværende regnskabsår, hvilket er et fald på ca. 10 pct. i forhold til den nye rekordomsætning.

Samme tilbagegang spår United på indtjening, som ifølge de nye estimater vil lande på 155 til 165 mio. pund mod 186 mio. pund i det seneste regnskabsår.

Årsagen skal primært findes i, at Manchester United ikke er kvalificeret Champions League i denne sæsonen, og samtidig bebuder klubben, at der skal investeres endnu hårdere et talentakademiet.

Til trods for at der investeres langsigtet i det engelske fodboldhold, handler det først og fremmest om resultater i denne sæson, så næste års Champions League ikke også glipper. Turneringen kan nemlig indbringe flere hundrede millioner kroner for en klub som Manchester United.

»Alle i Manchester United er forpligtet til at levere vores primære mål om at vinde trofæer,« sagde næstformanden i Manchester United, Ed Woodward, tirsdag ifølge BBC.

Manchester United har i mange år været verdens rigeste klub, men blev sidste år overhalet på listen af de to spanske storklubber Real Madrid og Barcelona.

BRANCHENYT
Læs også