Erhverv

Uber kæmper for at gøre cykler og el-løbehjul til en overskudsforretning

Uber er i knæ i sin forretning på eldrevne cykler og løbehjul. Selskabet er klar med nye initiativer for at gøre forretningsbenet rentabelt.

Foto: Bloomberg photo by Tomohiro Ohsumi

Den verdensomspændende taxaapp, Uber, har mere end vanskeligt ved at lave overskud på sit nye forretningsben, hvor Uber udlejer el-cykler og el-løbehjul i udvalgte storbyer.

Derfor annoncerede det amerikanske selskab torsdag en række ændringer for gøre forretningsbenet profitabelt.

Det skriver CNN.

Allerede fra oktober vil udlejning af eldrevne cykler og løbehjul få en langt mere fremtræden plads i Ubers app. Men den store forandring kommer fra 2020, hvor Uber vil lancere udskiftelige batterier, som brugerne selv skal hente i kiosker.

Det skal nedbringe de høje udgifter til serviceteknikere, der udskifter døde batterier i de mange eldrevne cykler og løbehjul.

Serviceudgifterne har vist sig at være meget højere end forventet, og derfor har Uber måttet hæve priserne på cykel- og løbehjul to gange på under et år.

»Vi er fokuseret på at sikre, at det bliver en økonomisk bæredygtig virksomhed på lang sigt,« siger Rachel Holt, direktør for cykel- og løbehjulsforretningen hos Uber, som forklaringen på de nye tiltag.

Uber erhvervede forretningen af cykler og løbehjul i 2018, da selskabet købte Jump for et trecifret millionbeløb (i dollars). Men det har ikke vist sig som en rentabel forretning, hvilket bl.a. har resulteret i to fyringsrunder.

Senest har Uber trukket sine eldrevne cykler og løbehjul ud af fem store amerikanske byer, herunder San Diego, Dallas og Atlanta.

»Men vi ser stadig cyklerne og løbehjulene som en vigtig del af fremtidens transport i byerne, så vi er ikke på vej til at trække os ud af markedet. Det handler om at finde en model, som gør forretningen økonomisk bæredygtig,« siger Rachel Holt.

Uber blev børsnotereret i USA tilbage i maj. Men siden er aktiekursen dykket med ca. 30 pct.

Senest lavede Uber et driftsunderskud på ca. 4,4, mia. kr. i andet kvartal i år.

BRANCHENYT
Læs også