Erhverv

Øjenklinikgruppe med dansk stifter søger børsnotering i Hongkong

Hamborg-baserede Euroeyes International Eye Clinics, der blev grundlagt i 1993 af den danskfødte læge Jørn Slot Jørgensen, har søgt om at blive noteret på børsen i Hongkong.

Selskabet, som fortsat er ledet af den danske stifter, fortæller i en meddelelse mandag, at det udbyder 79,3 mio. aktier til en pris på mellem 6,20 og 8,80 Hongkong-dollar per aktie.

Det interval repræsenterer ifølge Bloomberg News en markedsværdi af selskabet på 1,7-2,4 mia. kr. uden benyttelsen af en overallokeringsret.

Udbudsperioden løber frem til 8. oktober, og aktien vil efter planen få første handelsdag på børsen i Hongkong den 15. oktober.

En stor del af midlerne fra aktiesalget har selskabet øremærket yderligere ekspansion i Kina, hvor selskabet etablerede sig i 2013 og siden er vokset kraftigt.

Desuden vil Euroeyes ekspandere sin forretning i Europa gennem opkøb af øjenklinikker, ligesom det styrkede finansielle fundament skal bruges til at øge marketingbestræbelserne og for at øge kundebasen og den geografiske rækkevidde.

Selskabet, der samlet har 28 klinikker i henholdsvis Danmark, Tyskland og Kina, omsatte i 2018 for 43 mio. euro, hvilket udmøntede sig i et justeret nettoresultat på 5,5 mio. euro.

BRANCHENYT
Læs også