Erhverv

Dansk fodboldklub sælger firma tilbage til stifter

1. divisionsklubben Vejle Boldklub sælger e-sportsklub tilbage til manden, der i sin tid stiftede den.

Tricked E-Sport har leveret to verdensmestre i FIFA; August Rosenmeier i 2014 og Mohamad Al-Bacha i 2016. Foto: Gregers Tycho

Sidste sæson rykkede Vejle Boldklubs fodboldhold ned fra Superligaen til landets næstbedste række, 1. division. Om nedrykningen skyldtes for meget computerspil vides ikke, men ikke desto mindre får den traditionsrige fodboldklub nu yderligere lejlighed til at fokusere på præstationerne på grønsværen.

Vejle Boldklub har nemlig solgt den Vejle-baserede e-sportsklub, Tricked E-sport. Det fremgår af CVR.

Den nye ejer hedder Morten Høj Jensen, og det har ejeren heddet før. Morten Høj Jensen var nemlig manden, der tilbage i 2012 stiftede Tricked E-Sport. I 2016 blev erhvervsmanden Lars Seier Christensen investor i klubben, og da han forlod klubben igen, ville han efterlade den i et lokalt setup med Vejle Boldklub som hovedaktionær.

Dette skabte dog nogle uenigheder om strategien mellem Vejle Boldklub og stifteren, der stadig havde en stor rolle i klubben.

»Siden Lars Seier blev købt ud, er klubben blevet meget mere nationalt forankret i stedet for lokalt, og derved blev vores strategier forskellige. Vi fandt ud af, at vi gerne ville trække klubben i hver sin retning, og der har Vejle Boldklub været meget reelle og givet mig muligheden for, at jeg kan køre det i den retning, jeg gerne vil,« siger Morten Høj Jensen til Finans.

Morten Høj Jensen understreger, at der ikke er noget ondt blod mellem ham og Vejle Boldklub, og at det nuværende samarbejde, hvor Tricked leverer spillere til Vejle Boldklubs FIFA-hold, fortsætter som før. Det betyder dog ikke, at alting vil forblive det samme under Morten Høj Jensens ledelse - blandt andet skal klubbens hovedsæde henover nytår flyttes fra Vejle til Aarhus.

»Visionen på den lange bane er at blive verdens bedste talentfabrik indenfor e-sport. Planen på kortere sigt er at gribe det meste af Danmark startende med Jylland, og derfor er det meget naturligt, at vi rykker basen til Jyllands hovedstad,« siger Morten Høj Jensen.

Tricked E-sport fremviste sidste år et negativt resultat på 750.000 kroner, men Morten Høj Jensen udtaler, at han forventer sorte tal på bundlinjen i år.

E-sportsklubben har gennem årene opfostret to verdensmestre i fodboldspillet FIFA; August Rosenmeier i 2014 og Mohamad Al-Bacha i 2016, mens klubbens Counter-Strike-hold ligger nummer 18 på verdensranglisten.

BRANCHENYT
Læs også