Erhverv

Bæredygtighedsmærke er på vej til restauranter

Indtil nu har restauranter ikke kunnet skilte med deres bæredygtige tiltag, som de ellers kan med økologi. Men nu er der lanceret et bæredygtighedsmærke, og endnu et er på vej.

For Horesta er det vigtigt, at man ikke svinger med pisken for at fremme bæredygtighed hos medlemmerne, men i stedet giver guleroden til dem, der gør en indsats på området. Foto: Martin Lehmann

 efterspurgte kokken Adam Aamann et bæredygtighedsmærke til restauranter, så man, ligesom med Det Økologiske Spisemærke, kan skilte med, hvor bæredygtig restauranten er.

Sådan et mærke er faktisk netop ved at blive rullet ud. Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, har i længere tid undersøgt netop det, som Aamann efterspørger. Her er man i øjeblikket ved at rulle bæredygtighedsmærket Green Restaurant ud...

BRANCHENYT
Læs også