Erhverv

Credit Suisse-direktør træder tilbage efter spionskandale

Formålet med skygningen af en tidligere medarbejder, Iqbal Khan, var angiveligt at undersøge, om Khan forsøgte at hverve tidligere medarbejdere til sin nye arbejdsgiver. Foto: AP/Keystone, Alessandro Della Bella

Credit Suisses driftsdirektør, Pierre-Olivier Bouee, træder tilbage efter en spionskandale, som banken selv vurderer, har skadet selskabets renommé, skriver Bloomberg News.

Den opsigtsvækkende sag blev udrullet af den schweiziske avis SonntagsZeitung for en uge siden.

Her kom det frem, at Credit Suisse havde hyret privatdetektiver til at skygge en tidligere chef for formueforvaltning - Iqbal Khan - da han skiftede til konkurrenten UBS.

Formålet var angiveligt at undersøge, om Khan forsøgte at lokke Credit Suisse-medarbejdere eller kunder over til sin nye arbejdsgiver.

Credit Suisses bestyrelsesformand indledte efterfølgende en undersøgelse af sagen. Og banken kunne tirsdag fortælle, at beslutningen om at skygge Khan var forkert og ude af proportioner, og at beslutningen var truffet uden topchef Tidjane Thiams vidende, skriver Bloomberg News.

Undersøgelsen fandt i øvrigt ingen beviser på, at Khan havde forsøgt at stjæle kunder.

- Driftsdirektøren sagde, at han alene for at beskytte bankens interesser besluttede at holde Iqbal Khan under observation, hedder det i en meddelelse fra banken.

Ud over Bouee er også banken globale sikkerhedschef, Remo Boccali, fratrådt sin stilling.

Bouee og topchef Tidjane Thiam har ved flere lejligheder haft et parallelt karrierespor, og Bouee betegnes af Bloomberg som en af Thiams tætte allierede.

BRANCHENYT
Læs også