Erhverv

Stor butiksindretter er gået konkurs

»Én af Danmarks førende leverandører af inventar« til butikker og det øvrige erhvervsliv er taget under konkursbehandling.

Inventa slår sig selv op på at være én af Danmarks førende til indretning af butikker og det øvrige erhvervsliv. Foto: Screendump fra Inventas hjemmeside

I næsten 70 år har Inventa indrettet og produceret inventar til dansk erhvervsliv, så virksomheden i dag slår sig op på at være én af Danmarks førende på feltet.

Men trods en kundeliste, der tæller virksomheder som Carlsberg, Profil Optik og Telenor, er Inventa fra Spøttrup nær Skive nu taget under konkursbehandling.

Det fremgår af en registrering i Statstidende og bliver bekræftet af selskabets medejer og bestyrelsesformand, Morten Kristensen.

Bestyrelsesformanden har ikke yderligere kommentarer, men henviser til kurator Birgitte Jørgensen fra Dahl Advokatfirma. Hun fortæller, at Inventa gik konkurs, fordi salget og omsætningen har været vigende det seneste halve år.

»Det er ikke altid, at virksomheder kan nå at få skåret produktionsapparatet hurtigt nok til, så en konkurs kan undgås. Det skete heller ikke i dette tilfælde,« siger Birgitte Jørgensen.

Kuratoren holder i højst to uger gang i driften på Inventas 12.000 kvadratmeter store fabrik, så værdierne i selskabet kan opretholdes.

Inden længe sætter Birgitte Jørgensen gang i en udbudsproces, hvor potentielle købere af konkursboet vil modtage materiale om Inventa.

»Vi håber at sælge konkursboet som helhed, så vi kan få reddet alle arbejdspladser,« siger hun.

Inventa beskæftiger omkring 50 ansatte.

Virksomheden havde i 2018 et underskud efter skat på 3,8 mio. kr. Det blev kaldt utilfredsstillende i regnskabet.

»Resultatforventningen for 2018 var et positivt resultat. Målsætningen blev ikke opfyldt primært som følge af lavere ordretilgang end forventet, da selskabet mistede en større ordre,« stod der i regnskabet.

I årene op til finanskrisen havde Inventa pæne millionoverskud. Men i 2009 knækkede filmen med det første underskud i en årrække. Fra 2009 og fem år frem tabte Inventa sammenlagt næsten 25 mio. kr.

Inventas hovedaktionærer er brødrene Jesper Kristensen og Morten Kristensen, der henholdsvis er adm. direktør og bestyrelsesformand. På et tidspunkt havde brødrenes fælles selskab en egenkapital på 32,4 mio. kr.

Virksomhedens salgsdirektør, Peter Johannesen, ejer 20 pct. af Inventa.

Læs også