Erhverv

Dansk iPhone-firma i milliontab

De reparerer og sælger brugte iPhones og vil være en landsdækkende kæde. Det koster penge.

Bag Phonetrade står Dennis Raabjerg Larsen, Frederik Fisker og Morten Zachariasen. Sidstnævnte er ikke længere en del af virksomheden.  Foto: Phonetrade

De velhavende danske spilbrødre Jacob og Simon Møller har indtil videre ikke fået mange penge ud af deres investering i butikskæden Phonetrade, der reparerer og sælger brugte iPhones.

Brødrene, der har tjent en formue på mobilspillet Subway Surfers, købte for to år siden halvdelen af Phonetrade og har siden øget deres ejerandel, så de i dag ejer aktiemajoriteten i Phonetrade.

Men drømmen om at skabe en landsdækkende kæde med 50 butikker er ikke billig. Det afslører et nyt årsregnskab for Phonetrade.

Fra et tab på 1 mio. kr. er underskuddet i Phonetrade nu vokset til knap 3 mio. kr. Det har sendt egenkapitalen i minus, og tvunget spilbrødrene til at holde hånden under den tabsramte kæde i form af en såkaldt støtterklæring.

Her fastslår ejerne, at de »vil stille den fornødne likviditet til rådighed for selskabets fortsatte drift.«

Vi har øget omsætningen med 140 pct., hvilket vi er tilfredse med. Men resultatet er påvirket af en række engangsomkostninger,« siger direktør Frederik Fisker.

Phonetrade har lavet en nedskrivning af sit lager og har derudover brugt penge på at fordoble antallet af butikker fra fire til otte. Samtidig har virksomheden overtaget rivalen Phonecare.

Bag Phonetrade står Dennis Raabjerg Larsen, Frederik Fisker og Morten Zachariasen. Sidstnævnte er ikke længere en del af virksomheden.

Den unge trio stiftede forretningen i 2014 i et kvistkontor i København. Herfra købte de fra udlandet store partier af telefoner, som de så solgte videre på det danske marked.

Siden åbnede de adskillige forretninger, og omsætningen rundede 2 mio. kr. om måneden. Lige indtil, at der landede et millionkrav fra Skat, fordi Phonetrade ikke havde overholdt reglerne for brugtmoms, når de købte brugte telefoner fra udlandet.

Phonetrade blev begæret konkurs, men stifterne købte sammen med spilbrødrene Jacob og Simon Møller aktiverne ud af konkursboet. I dag har selskabet otte butikker, men målet er altså at blive landsdækkende.

»Man åbner ikke lige 50 butikker fra den ene dag til den anden. Vi har ikke nogen decideret tidshorisont. Vi kører på i det tempo, der forretningsmæssigt giver mening. Det er noget, der tager lang tid,« sagde Jacob Møller for to år siden til Børsen.

Phonetrade har gæld for i alt 12 mio. kr. Størstedelen er til spilbrødrene, som har postet millioner i foretagendet.

Direktør Frederik Fisker siger, at de første fem måneder af det nye regnskabsår har genereret »et pænt overskud,« og at selskabet derfor forventer et millionoverskud, når tallene for regnskabsåret endegyldigt skal gøres op.

BRANCHENYT
Læs også