Erhverv

Københavns Lufthavne: Ny klimafond er helt afgørende for grøn omstilling

Københavns Lufthavne bakker fuldt op om at etablere Luftfartens Klimafond.

SAS foreslår, at klimabidraget kommer til at udgøre mellem 20 og 30 kr. pr. billet. Det vil betyde, at klimafonden hvert år tilføres mellem 250 og 300 mio. kr.
Foto: Anita Graversen.

Københavns Lufthavne støtter forslaget om at etablere Luftfartens Klimafond.

Det skriver Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

Den danske lufthavnsbranche har i et brev til regeringen foreslået at etablere et klimapartnerskab, hvor den danske lufthavnsbranche skal gå sammmen om at udforme en klimafond. Det er et afgørende skift mod at sikre finansiering til en mere grøn luftfart i Danmark, skriver Københavns Lufthavne.

»I branchen har vi opstillet mål for at gøre noget virkningsfuldt i forhold til klimaet og reducere CO2-udledningen. Nu sætter vi handling bag ordene med forslaget om oprettelsen af en klimafond. Fra Københavns Lufthavns side har det været naturligt for os at gå aktivt ind i en fælles indsats for at samle branchen om dette initiativ,« siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne.

Samlet forventes klimafonden at bidrage med 250-300 mio. kr. årligt til initiativer rettet mod en mere klimavenlig luftfart. Planen er, at midlerne til fonden skal komme fra rejsende, der skal betale et mindre beløb, når de flyver fra en dansk lufthavn.

»Luftfartens Klimafond bliver en motor for grøn omstilling af dansk luftfart. Med fonden tager branchen selv ansvaret og initiativet, og det er kun branchen selv, der i sidste ende kan lave den forandring, som hensynet til klimaet kræver,« siger Thomas Woldbye.

Det er Dansk Industri, Københavns Lufthavn, brancheorganisatione Dansk Luftfart og Danmarks største flyselskab, SAS, der har foreslået, at der skal indføres et klimabidrag på alle danske flyrejser i Danmark, Skandinavien og Europa.

Branchen foreslår, at klimabidraget kommer til at udgøre mellem 20 og 30 kr. pr. billet. Det vil betyde, at klimafonden hvert år tilføres mellem 250 og 300 mio. kr.

Læs også