Erhverv

Ansigtsscanning og robotbartendere: Fremtidens hotel kan være uden personale

Kinesiske Alibaba Group har åbnet et hotel, hvor kunstig intelligens dominerer både receptionen og restauranten.

Selvom maden bliver leveret af robotter, bliver den stadig lavet af mennesker. Kun drinks står robotterne for at mikse. Foto: AP.

Robotterne kommer - og de leverer både mad, drinks og nye håndklæder til dig.

På Alibaba Groups nye hotel i Kina, FlyZoo, står robotter for størstedelen af betjeningen, og dit ansigt skal scannes før du kan komme ind.

Det skriver bl.a. Reuters.

Det nye hotel blev åbnet for offentligheden i december sidste år og har siden tiltrukket mange gæster med sit løfte om nærmest ingen menneskelig interaktion.

Når du træder ind i receptionen, bliver du nemlig ikke mødt af receptionister, der skal tjekke dig ind. En teknologi scanner dit ansigt, og du vil herefter være tjekket ind. Du skal heller ikke bruge nøglekort til dit værelse eller trykke på knapper i elevatorerne, men blot lade dit ansigt scanne igen.

Det er dog stadig muligt at blive tjekket manuelt ind af hotelpersonale, hvis ikke du ønsker dit ansigt scannet, eller hvis du kommer fra udlandet. Det er også stadig mennesker, der står for f.eks. rengøring og madlavning på hotellet, men robotterne står for servering af maden, levering af rene håndklæder til værelserne og blander endda også cocktails i hotelbaren.

Og selvom det kan lyde upersonligt at blive betjent af robotter, er der, ifølge Alibaba, stor efterspørgsel på netop dette.

»Det hele handler om serviceeffektivitet og ensartethed. Robotterne er ikke underlagt menneskeligt humør. Nogle gange siger vi, at vi bare ikke er i humør til noget, men systemerne og robotterne vil altid være i godt humør,« siger Andy Wang, adm. direktør ved Alibaba Future Hotel Management, til Reuters.

Alibaba Group er et kinesisk multinationalt selskab med speciale i e-handel, detail og teknologi. Selskabet, der har eksisteret siden 1999, havde sidste år en omsætning på næsten 360 mia. kr. Igen i år er det blevet kåret som Kinas mest værdifulde selskab.

BRANCHENYT
Læs også