Erhverv

Danmarks 1.000 største virksomheder med rekordhøj omsætning

Adm. direktør i ISS Jeff Gravenhorst mener ikke, at man skal være bange for en lavere vækst. Det vil ofte ske efter en periode med meget vækst. Foto: Stine Bidstrup

Danmarks største virksomheder har elegant udnyttet den økonomiske medvind til at levere rekordhøje omsætninger og pæne indtjeninger.

Det er konklusionen i Børsens årlige regnskabsanalyse af landets 1000 største selskaber.

Opgørelsen viser, at virksomhedernes samlede omsætning gik frem med 7 pct. i regnskabsåret til 3596 mia. kr. - det højeste niveau i 11 år. Indtjeningen er steget med 11 pct., og overskudsgraden er løftet med 7,9 pct.

Men opturen har toppet, og virksomhederne skal forberede sig på en mærkbar opbremsning, lyder det ifølge Børsen fra en række industrifolk.

- Vi ser flere og flere virksomheder, som har rekordhøje indtjeningsniveauer. Det er jo på mange måder positivt, men det giver også advarselstegn om, at vi måske er ved at være tæt på noget, der vender, vurderer Jan Johan Kühl, ledende partner i kapitalfonden Polaris, over for Børsen.

Han bakkes op af topchef i ISS, Jeff Gravenhorst, der påpeger, at Danmarks tre største eksportmarkeder - Tyskland, Sverige og Storbritannien - alle oplever lav vækst.

- De kommer fra højkonjunktur, og nu er der så stagnation. Og det synes jeg ikke, man skal blive specielt bange for. Det er klart, at når man har haft så lang tid med så meget vækst, så kommer der en periode, hvor det korrigerer lidt, siger Jeff Gravenhorst til Børsen.

BRANCHENYT
Læs også