Erhverv

Svindeldømt oliereder satte ild til eget skib for at score en halv milliard

En græker er dømt for at have orkestreret et omfattende svindelnummer, hvor piratangreb og ildspåsættelse skulle sikre ham over en halv milliard i erstatning.

Grækeren Marios Iliopoulus er blevet kendt skyldig i forsikringssvindel. Fotoet er et arkivfoto og har ikke noget at gøre med den påsatte brand. Foto: Hasan Jamali/AP Foto: Hasan Jamali/AP

Da den græske reder Marios Iliopoulus’ olieskib gik op i flammer, var det ham selv, som havde arrangeret ildspåsættelsen for at indkassere en betydelig forsikringssum.

Sådan lyder dommen, der har fundet ham skyldig i at forsøge at svindle sig til 77 mio. dollars, eller 525 mio. kr., i erstatning fra forsikringen.

Det skriver Bloomberg.

Marios Iliopoulus iscenesatte et falsk angreb og hyrede mænd til at give sig ud som pirater. Men i stedet for at røve skibet eller mandskabet, var deres egentlige motiv at sætte ild til skibet ved at kaste en granat efter aftale med ejeren.

Marios Iliopoulus var på det tidspunkt i alvorlige finansielle problemer, som den halve milliard i forsikringssum ville kunne afhjælpe.

Ifølge dommeren afgav Marios Iliopoulus aldrig vidneforklaring, og han forsøgte at tilbageholde relevante dokumenter i forbindelse med retssagen.

BRANCHENYT
Læs også