Erhverv

Nordnet: Risiko for kursfald, når NTG debuterer på børsen i dag

Transportselskabet Nordic Transport Group debuterer på børsen onsdag morgen.

NTG udbyder i alt op til lige under 10,6 mio. aktier, hvoraf lidt flere end 3,5 mio. aktier er nyudstedte aktier, der vil rejse et bruttoprovenu på omkring 250 mio. kr. til den børsnoterede transportkoncern beregnet på senere opkøb. Foto: NTG

Der er risiko for kursfald, når transportselskabet Nordic Transport Group, NTG, onsdag debuterer på børsen via den tomme børsskal efter Neuroseach, mener investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

Han peger på, at NTG mandag besluttede at sløjfe et udbud af aktier i forbindelse med noteringen. Udbuddet var godt nok fuldtegnet inden for udbudskursintervallet på 71-89 kr., men der har næppe været stor interesse for aktierne, mener Per Hansen, der regner med, at efterspørgslen har ligget i den lave ende af udbudskursintervallet.

- Noget kunne tyde på, at børsentreen sker i 1. eller i det mindste et lavere gear end selskabet, ledelsen og aktionærerne havde forestillet og ønsket sig, skriver han i en kommentar onsdag morgen.

Han forestiller sig, at kursen på NTG, der lukkede i 100 kr. tirsdag baseret på kursen på Neurosearch, vil droppe fra åbningen.

- Åbningskursen må forventes at blive i den nedre ende af udbudsintervallet, skriver Per Hansen, der dog også peger på, at beslutningen om at sløjfe udbuddet kan lægge en dæmper på kursfaldet.

- Noget af presset er taget af via det manglende udbud. Nogle af investorerne i en børsnotering er ikke sjældent kortsigtede lykkeriddere, som sælger på førstedagen, uanset om de har tjent penge på det eller ej. Risikoen ved at gennemføre udbuddet alligevel ville være, at kursen kunne droppe lidt eller noget under kurs 71. Den risiko er nu mindre. Trods alt, konstaterer Per Hansen.

NTG udbød i alt op til lige under 10,6 mio. aktier, hvoraf lidt flere end 3,5 mio. aktier var nyudstedte aktier, der ville rejse et bruttoprovenu på omkring 250 mio. kr. til den børsnoterede transportkoncern beregnet på senere opkøb.

Hele udbuddet af aktier blev dog annulleret. Til gengæld blev planen om at skyde NTG ind i Neurosearch gennemført. Det betydere, at aktionærerne i NTG og i visse datterselskaber i den forbindelse modtager lige over 21,1 mio. nye aktier.

Inklusive eksisterende aktier i det gamle Neurosearch udgør det samlede antal aktier i NTG herefter lige over 22,4 mio. styk.

BRANCHENYT
Læs også