Erhverv

Guitarfirmaet Fender har omgået konkurrenceregler

Den amerikanske guitarproducent Fender har begrænset online-rabatter på koncernens guitarer.

Fender, der er verdens største guitarproducent med populære modeller som "Stratocaster" og "Telecaster", har i en periode fra 2013 til 2018 hindret kunder i at finde de bedste tilbud på nettet ved at påtvinge onlinebutikker en nedre prisgrænse på guitarerne. Foto: AP Photo/M. Spencer Green

De britiske konkurrencemyndigheder, CMA, vurderer, at den amerikanske guitarproducent Fender har begrænset online-rabatter på koncernens guitarer. Praksis, der er kendt som "vedligeholdelse af videresalgspriser", er ulovlig og gør det vanskeligt for kunderne at finde gode tilbud.

Det skriver The Guardian tirsdag.

Fender, der er verdens største guitarproducent med populære modeller som "Stratocaster" og "Telecaster", har i en periode fra 2013 til 2018 hindret kunder i at finde de bedste tilbud på nettet ved at påtvinge onlinebutikker en nedre prisgrænse på guitarerne.

Det er meldingen fra CMA, der har undersøgt producenten siden april 2018.

- Ved at handle på nettet er det nemmere for kunder at sammenligne priser og jagte tilbud - en faktor, der kan være særligt afgørende på store investeringer som en guitar, siger Ann Pope, der er chef for antitrust-afdelingen i CMA, til The Guardian og tilføjer:

- Vi tager beskyldninger om vedligeholdelse af videresalgspriser meget alvorligt, da det fjerner én af fordelene ved at handle på nettet.

Fender har en gang tidligere været i kløerne på de britiske myndigheder, som dengang opkrævede 25.000 pund fra selskabet for at skjule vigtige dokumenter under en CMA-inspektion, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også