Erhverv

Genmabs nye væksthåb får stigende fokus

På trods af at kræftmidlet Darzalex mod knoglemarvskræft fortsat fylder mest hos Genmab, er det i løbet af sommeren blevet bevist, at biotekselskabet har andet og mere at byde på. Foto: Genmab PR

Genmab-partneren Johnson & Johnson offentliggør tirsdag salgstal for Darzalex for kvartalet. Men nu er investorerne også begyndt at få øjnene op for Genmabs andre lægemidler.

Det skriver dagbladet Børsen.

På trods af at kræftmidlet Darzalex mod knoglemarvskræft fortsat fylder mest hos Genmab, er det i løbet af sommeren blevet bevist, at biotekselskabet har andet og mere at byde på.

Flere finanshuse er nu også begyndt at kigge på andre midler, der bør følges tættere. Blandt andet begyndte Bank of America Merrill Lynch sidste måned at tilskrive værdi til en række lægemidler i tidlig udvikling.

- Da aktiverne er helejede modsat Darzalex-partnerskabsstrukturen, så er potentialet væsentligt med en potentiel nettonutidsværdi på 2429 kr. pr. aktie, hvis alle forsøgsresultater ender positivt, skriver Sachin Jain, der er analytiker i Bank of America Merrill Lynch, ifølge Børsen i forbindelse med en købsanbefaling af Genmab.

Sidenhen har andre internationale banker fulgt eksemplet og løftet Genmabs kursmål med udsigt til sklerosemidlet Ofatumabs entré på markedet, mens de samtidig er begyndt at lede efter nye guldgruber blandt biotekselskabets midler.

Det er dog fortsat knoglemarvskræftsmidlet Darzalex, der fylder mest hos Genmab. Gennemsnittet af 19 analytikere venter ifølge Børsen, at salget af Darzalex i tredje kvartal lander på 772 mio. dollar og 3041 mio. dollar - knap 21 mia. kr. - for hele året.

Læs også