Erhverv
BREAKING

Genmabs salg af Darzalex voksede mere end 50 pct. i tredje kvartal

Genmabs kræftmiddel Darzalex fortsætter med at vinde frem og nå ud til flere patienter verden over.

Genmabs egne forventninger er et salg for hele året på 3 mia. dollar. Foto: Genmab PR

I tredje kvartal solgte midlet for 765 mio. dollar - eller 5,2 mia. kr. - hvilket er en vækst på 53,5 pct. over det seneste år.

Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal fra Genmabs amerikanske partner, Johnson & Johnson, der står for markedsføring og salg af midlet.

Genmab har efterfølgende selv bekræftet tallene i en meddelelse til fondsbørsen.

Tallene dækker over et salg på 402 mio. dollar på det amerikanske marked, hvor salget er steget 26,1 pct. over det seneste år. I resten af verden er salget fordoblet til 363 mio. dollar.

Salget var præcis, som aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank havde forventet.

- Der er i det store og hele en god fremdrift på Darzalex. Det er uden for USA, at vi ser den største vækst, og den er drevet af, at Darzalex er blevet tilgængelig i flere linjer af behandlingen, og at Darzalex er kommet ind på nye markeder, siger Søren Løntoft Hansen.

Han understreger dog, at sammenligningsgrundlaget for markederne uden for USA var en anelse let, fordi sidste års tredje kvartal var ramt af en engangseffekt på grund af en prisjustering, som trak salget ned med 50 mio. dollar.

Genmabs egne forventninger er et salg for hele året på 3 mia. dollar. Genmab vil få betalinger fra Johnson & Johnson, når salget krydser henholdsvis 2,5 mia. dollar og 3 mia. dollar. Betalingen vil samlet være på 1,5 mia. kr. eller 220 mio. dollar.

- Med dagens tal er Genmab rigtig godt på vej til at indfri årets forventningerne, og hvis de krydser 3 mia. dollar, skal man som Genmab-aktionær være opmærksom på, at det vil have en stor effekt på årets resultat, siger Søren Løntoft Hansen.

Ud over milepælsbetalinger får Genmab royalties af salget fra Johnson & Johnson. Procenterne startede på 12 pct. og vil ende på 20 pct., når salget krydser 3 mia. dollar om året.

Genmab-aktien stiger tirsdag eftermiddag 3 pct. til 1386 kr. Det er en anelse højere end før regnskabet fra Johnson & Johnson.

Læs også