Asos stormer frem på London-børs efter bedre end ventet resultat

Den britiske onlineshop Asos tordner frem på børsen i London onsdag morgen efter at have overgået analytikernes forventninger.

Resultatet før skat lød på 33,1 mio. pund mod analytikerforventningerne på 31,8 mio. pund, skriver Bloomberg News. Samtidig ramte omsætningen 2,73 mia. pund mod forventede 2,72 mia. pund. Foto: Newscast Limited via AP

Asos, der sælger tøj, sko og skønhedsprodukter til '20 something'-segmentet, kunne onsdag præsentere et overskud før skat for hele det skæve regnskabsår 2019, der var bedre end analytikernes forventninger, og investorerne sparker aktien til vejrs med op mod 21 pct. fra morgenstunden.

Resultatet før skat lød på 33,1 mio. pund mod analytikerforventningerne på 31,8 mio. pund, skriver Bloomberg News. Samtidig ramte omsætningen 2,73 mia. pund mod forventede 2,72 mia. pund.

Selskabet har tidligere haft problemer med integrationen af ny teknologi i selskabets amerikanske og europæiske varehuse - men det er der umiddelbart blevet taget hånd om.

Administrerende direktør Nick Beighton forklarer i forbindelse med regnskabet, at selskabet har identificeret problemerne, og at der er positive udsigter til fremtiden, selv om der kan være bump på vejen.

- Selv om der stadig er masser af arbejde, der skal gøres for at få forretningen tilbage på sporet, så er vi nu i en mere positiv position til at starte det nye finansielle år, siger han.

Ifølge Bloomberg News er flere analytikere dog blevet skuffede over selskabets manglende forventninger til driftsresultatet for regnskabsåret 2020.

Asos slår sig blandt andet op på mangfoldighed og bæredygtighed, og selskabet råder over 160 leverandører og næsten 900 fabrikker på verdensplan.

Læs også
Top job