Erhverv

IBM's skuffende omsætning i tredje kvartal gav massivt kursfald

IBM's topchef Ginni Rometty. Foto: AP/Malte Ossowski/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa

Den store amerikanske it-koncern IBM faldt 7,3 pct. i onsdagens eftermarked, efter et regnskab der for tredje kvartal i træk skuffede investorerne på omsætningen - trods opkøbet af softwareselskabet Red Hat til 34 mia. dollar.

IBM fik i tredje kvartal en omsætning på 18,03 mia. dollar, et fald på knap 4 pct., mod ventede 18,22 mia. dollar, mens driftsoverskuddet landede på 2,68 dollar per aktie mod konsensus på 2,67 dollar, ifølge Bloomberg News.

Den skuffende udvikling i omsætningen dækker over en fremgang i omsætningen for cloud- og kognitiv software på 6,4 pct. til 5,28 mia. dollar, mens forretningen inden for global erhvervsservice steg med knap 1 pct. til 4,12 mia. dollar.

I kvartalet var der dog tilbagegang på toplinjen i de to øvrige store forretningsområder, herunder på 14,7 pct. på systemsalget til 1,48 mia. dollar, mens global teknisk service faldt 5,6 pct. til 6,70 mia. dollar.

Det var femte kvartal i træk, at den samlede omsætning faldt for IBM.

Ledelsen i koncernen er dog ganske tilfreds med udvikingen og med overtagelsen af Red Hat.

- Vores resultater demonstrerer, at kunderne ser IBM og Red Hat som en kraftfuld kombination, og de stoler på, at vi kan levere åben hybrid cloud-teknologi, innovation og sektorekspertise for at hjælpe dem med at skifte deres kritiske arbejdsprocesser over i skyen, siger Ginni Rometty, finansdirektør i IBM, i regnskabet.

IBM fastholder i sit regnskab sine forventninger til hele 2019 om et driftsoverskud på 12,80 dollar mod konsensus på 12,81 dollar.

BRANCHENYT
Læs også