Erhverv

Telia indstiller aktietilbagekøb efter svag start på året

Forventningerne til toplinjen kunne ikke indfries for det svenske teleselskab. Foto: Gregers Tycho

Teleselskabet Telia har efter en sløvere end ventet start på 2019 besluttet ikke at eksekvere på den resterende del af sit treårige aktietilbagekøbsprogram, som løber op i 5 mia. svenske kr.

Aktietilbagekøbet vil fortsætte frem til den årlige generalforsamling i 2020, skriver Bloomberg News. På det tidspunkt vil Telia have købt aktier tilbage for i alt 10 mia. svenske kr. som en del af programmet.

- Selv om de operationelle trends vender i tredje kvartal, som selskabet har indikeret, så har den langsommere start på første halvdel af 2019 påvirket den finansielle kapitalstruktur negativt, lyder det fra selskabet ifølge finansmediet.

Stoppet af aktietilbagekøbsprogrammet er blevet annonceret i selskabets regnskab for tredje kvartal, der er blevet offentliggjort torsdag morgen. Her viste tallene en lavere end ventet top- og bundlinje for teleselskabet.

Omsætningen endte på 21,18 mia. svenske kr., hvor der ifølge Bloomberg News var ventet 21,65 mia. svenske kr. blandt analytikerne, hvilket resulterede i en nettoindtjening på 2,38 mia. svenske kr.

Analytikerne havde ventet en bundlinje på 2,62 mia. svenske kr.

Omvendt overraskede det justerede driftsresultat (EBITDA) positivt. Det endte i årets tredje kvartal på 8,27 mia. svenske kr., hvor analytikerne havde sat næsen op efter 8,05 mia. svenske kr.

Telia Danmark havde i tredje kvartal en lille tilbagegang i antallet af mobilkunder i forhold til samme kvartal året før.

Samlet havde Telia Danmark 1.429.000 mobilabonnenter i tredje kvartal. Det var omkring 1 pct. lavere end de 1.444.000 mobilabonnenter, der var i tredje kvartal sidste år.

Ifølge Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark, er tilbagegangen ikke noget, der skaber bekymring hos ham. Men han erkender, at selskabet oplever stor konkurrence i mobilmarkedet.

- Vi er jo i et konkurrencepræget marked. Det er der ingen tvivl om.

- I forhold til samme kvartal sidste år er det en lille tvist til den ene side. Men vi har gang i rigtig mange gode initiativer, så jeg er ikke bekymret, selv om vi er udfordret, siger Thomas Kjærsgaard.

BRANCHENYT
Læs også