Erhverv

Netflix sender brev til investorer: »Vi kommer i modvind«

Netflix advarer om konkurrence fra Disney+ og Apple Tv+ i et brev til sine investorer efter en skuffende vækst.

Streamingtjenester som Netflix, har hovedkvarter i Los Gates i Silicon Vally. Foto: AP

Nye store streamingtjenester vælter frem, og det har fået Netflix til at sende et brev ud til sine investorer, hvori de advarer om modvind.

Det skriver BBC.

Både Disney og Apple har for nyligt annonceret deres nye streamingtjenester Disney+ og Apple TV+, og det kombineret med et fald i nye medlemskaber hos Netflix, er ifølge streamingtjenesten selv dårlige tegn.

»Vores vækst i den nærmeste fremtid kommer måske i modvind, men vi forventer på langt sigt at blive ved med at vokse pænt,« skriver Netflix i brevet til sine investorer.

Streamingtjenesten nåede ikke helt målet om 7 mio. nye brugere i løbet af juli, august og september, men måtte nøjes med 6,8 mio. i de tre måneder.

Ifølge Erik Haggstrom, analytiker hos eMarketer, tegner det ikke godt for Netflix.

»Det, at Netflix har haft en skuffende vækst uden at konkurrenterne er til stede endnu, er et skidt tegn for Netflix i 2020 og fremadrettet,« siger han til BBC.

Hverken Disney+ eller Apple TV+ er nemlig blevet lanceret endnu, men deres annoncering har måske allerede en effekt på Netflix’ status. Den nye konkurrence har dog ikke slået Netflix helt ud af kurs.

»Selvom de nye konkurrenter har nogle gode titler, har ingen af dem den variation, diversitet og kvalitet af nye, originale programmer, som vi producerer rundt om i verden,« skriver streamingtjenesten fortrøstningsfuldt i samme brev til investorerne.

Netflix er verdens 2. største streamingtjeneste med over 150 mio. aktive brugere og en anslået formue på 847 mia. kr. Streamingtjenesten er kun overgået af Youtube, der vurderes at have i omegnen af 2 mia. brugere, der er aktive hver måned.

BRANCHENYT
Læs også