Erhverv

PFA har femdoblet sine alternative investeringer på under ti år

Helt konkret investerer PFA nu 103 mia. kr. i alternative projekter.

Pensionsselskabet PFA har på knap ti år løftet sine særlige investeringer fra mindre end 20 mia. kr. til mere end 100 mia. kr. Pengene er investeret i alt fra verdens største havvindmøllepark til ejendomsprojekter i Tyskland og Indien.

Det skriver Berlingske Business.

Helt konkret investerer PFA nu 103 mia. kr. i alternative projekter. De alternative investeringer fylder dermed knap 20 pct. af PFA's samlede investeringer, hvor de for knap ti år siden blot fyldte 8 pct.

- Vi har set ind i en verden, hvor renterne har været faldende og nu er blevet ekstremt lave. Vi tror på, at de vil forblive lave i meget lang tid. Nu er det ikke bare de korte renter, men også de lange, der er kommet ned i negativt territorium, siger Allan Polack, der er topchef i PFA, til Berlingske Business.

De særlige investeringer ses som et alternativ til obligationer, som PFA tidligere har investeret i, da de har givet et lille, men sikkert afkast år efter år. I 2018 skuffede obligationsinvesteringerne dog med et afkast på nul.

Til sammenligning gav de knap så sikre investeringer som ejendomme et afkast på 7 pct., mens de alternative investeringer gav 7,8 pct. i afkast.

Grønne investeringer er i fokus i PFA, hvor der ifølge topchefen er blevet investeret "massivt i den grønne omstilling". Investeringerne tæller blandt andet havvindmølleparken Walney, der er den største af sin slags, samt seks engelske solcelleparker.

BRANCHENYT
Læs også