Erhverv

Volvo leverer bedre end ventet - men advarer mod modvind

Det kom på baggrund af en omsætning på 98,7 mia. svenske kr., hvor der var ventet 96,1 mia. svenske kr. blandt analytikerne. Foto: PR

Volvo klarede sig bedre igennem årets tredje kvartal, end det var ventet blandt analytikerne.

Den justerede driftsindtjening var i perioden på 10,9 mia. svenske kr. - hvad der svarer til 7,5 mia. kr. - hvor analytikerne havde ventet et resultat på 10,1 mia. svenske kr. ifølge Bloomberg News.

Det kom på baggrund af en omsætning på 98,7 mia. svenske kr., hvor der var ventet 96,1 mia. svenske kr. blandt analytikerne.

Trods det overraskende stærke resultat er regnskabet dog ikke entydig opmuntrende læsning. Den svenske bilproducent advarer nemlig mod, at der er modvind på vej:

- I tredje kvartal af 2019 øgede vi vores salg og fortsatte med at levere solid rentabilitet. Vores serviceomsætning var stabil i kvartalet på grund af et fortsat godt aktivitetsniveau og flådeudnyttelse hos vores kunder.

- På den anden side er efterspørgslen på nye køretøjer faldende, og vi står over for en periode med hårdere markedsvilkår, siger topchef Martin Lundstedt i en kommentar til regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også