Ukendt it-firma har sat speederen i bund – drager på væksttogt i Jylland

Mansoft er blandt de hurtigst voksende it-selskaber i Danmark. På kun tre år er omsætningen fordoblet, og næste skridt bliver at indtage Jylland.

Christian Jacobsen har været adm. direktør i Mansoft siden 2018. Nu skal han forsøge at vinde større styrke i Jylland.

I 15 år har den danske it-virksomhed Mansoft levet i stilhed fra sin base i Holte. Men trods den ukendte tilværelse har Mansoft været en ren vækstkomet i it-branchen. Selskabet har næsten fordoblet sin omsætning på blot tre år – fra 98 mio. kr. i 2016 til en forventning om en omsætning på 180-190 mio. kr. i år.

Væksten satte for alvor ind, da selskabet i 2016 fik en stor kapitalindsprøjtning fra ATP’s og PFA’s kapitalfond, Via Equity, der i dag ejer 48 pct. af Mansoft.

Men Mansoft er ikke den klassiske historie om en kapitalfondsejet it-virksomhed, som pumper toplinjen op på bekostning en bundlinjen, understreger selskabets topchef Christian Jacobsen.

De seneste tre år har Mansoft leveret et samlet overskud på 67,5 mio. kr.

»Selv om vores vækst har været meget høj, er vi meget fokuseret på, at skroget slår ikke revner. Vi skal have bundlinjen med. Så vi er ikke en klassisk kapitalfondsejet virksomhed, som kun skal maksimere toplinjen,« siger Christian Jacobsen.

De stærke overskud skyldes også, at Mansoft har holdt lønudgiftene nede.

»Vi har haft for få medarbejdere i forhold til opgaver, og det har vi justeret i år ved at ansætte væsentligt flere. Men jeg vil stadig påstå, at vi fortsat er en af de mest strømlinende virksomheder i branchen,« siger Chrisitian Jacobsen.

Mansoft lever både af rådgivning, it-drift og softwareprodukter og kan stå for alt it ude hos kunderne. It-selskabet har 10 ud af de 25 C25-virksomheder på kundelisten, og deres mål er at servicere 20 i det kommende år.

Men det store vægttogt skal primært ske på den anden side af Storebæltsbroen, fortæller Christian Jacobsen:

»Vi har et stort uforløst potentiale i Jylland, og derfor retter vi fokus mod det jyske i 2020. Det er især der, vi skal vinde markedsandele.«

Men som de fleste andre it-virksomheder, er Mansofts største væksttrussel manglen på kvalificeret arbejdskraft. Manglen på it-speicalister er så alarmende, at Erhvervsministeriet anslår, at der vil mangle mindst 19.000 specialister i Danmark om ti år.

Derfor har Mansoft taget et nyt våben i brug i kampen om it-medarbejderne. Selskabet er nemlig begyndt at oplære unge fra de tekniske skoler til at blive fremtidens it-supportere.

»Hvis vi skulle hente alle de medarbejdere, vi får behov for de kommende år, ude i byen, var det en umulig opgave. I en ren Mærsk-stil har vi oprettet en intern elevuddannelse, som skal sikre, at vi får præcis de kompetencer, vi får brug for i fremtiden,« siger Christian Jacobsen.

BRANCHENYT
Læs også