Erhverv

Mærsk opjusterer forventningerne

A.P. Møller – Mærsk opjusterer forventningerne til driftsresultatet for i år, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Arkivfoto: AP

A.P. Møller – Mærsk opjusterer forventningerne til årets driftsresultat betragteligt.

Mærsk forventer nu, at resultatet før renter, skat, afskrivninger og nedskrivninger (ebitda) i år lander i niveauet 5,4 – 5,8 mia. dollar mod tidligere 5 mia. dollar.

Det oplyser Mærsk i en fondsbørsmeddelelse.

»I tredje kvartal har A.P. Møller – Mærsk, trods lavere vækst i den globale efterspørgsel og lavere fragtrater, opnået et bedre resultat end forventet i Ocean segmentet drevet af høj netværkspålidelighed samt kapacitetsudnyttelse kombineret med lavere priser på brændstof og fortsatte marginforbedringer i Terminal & Towage segmentet, hvilket har ført til et stærkere regnskabsresultat for kvartalet end forventet,« oplyser Mærsk.

Mærsk oplyser i samme fondsbørsmeddelelse en række regnskabstal for tredje kvartal, der ellers først offentliggøres i midten af november.

Rederigiganten kommer ud af tredje kvartal med en omsætning på 10.055 mio. dollar, hvilket er på nogenlunde samme niveau som samme kvartal sidste år.

Til gengæld steg driftsresultatet fra 1.111 mio. dollar sidste år til 1.656 mio. dollar i år.

I forhold til øvrige nøgletal fastholder Mærsk forventningerne til året.

BRANCHENYT
Læs også