Erhverv

Nike-direktør fratræder: »Det har intet at gøre med dopingskandalen«

Efter 13 år som adm. direktør i Nike, overlader Mark Parker nu rollen til tidligere eBay-direktør John Donahoe.

Mark Parker startede som fodtøjsdesigner i Nike i 1979. Foto: Mark Lennihan/AP

Nikes Mark Parker fratræder som adm. direktør og selvom det antydes af mange medier, har det ifølge ham selv intet at gøre med de seneste måneders dopingskandale.

Det skriver CNN.

Fratrædelsen kommer nemlig i kølvandet på Nikes lukning af træningsgruppen Oregon Project. Projektet blev stoppet, fordi daværende træner og grundlægger Alberto Salazar fik fire års karantæne for at bryde dopingloven.

Mark Parker, der i dag er 64 år, har været adm. direktør siden 2006 og understregede for et par år siden, at han bestemt ville fortsætte som adm. direktør til efter 2020. Den pludselig fratræden kæder mange derfor sammen med lukning af Oregon Project, men det afviser Mark Parker selv i et interview med CNBC.

»Det har intet med den situation at gøre. Arvefølgeplanlægning er en vigtig del af jobbet for enhver adm. direktør og det har det bestemt også været for mig. Vi har altså brugt mange måneder på at planlægge overtagelsen. Det her er ikke noget, der bare sker i løbet af et par uger, så det er altså ikke relateret hverken til Oregon Project eller andre problemer,« siger han.

Beslutningen om at stoppe som adm. direktør sker, ifølge Mark Parker, lige nu, for at han selv kan være en aktiv del af overdragelsen.

Rollen som den nye adm. direktør overgår til John Donahoe, der tidligere har været adm. direktør for eBay og nu er det i virksomheden Service Now.

»John er den rigtige leder og en gennemprøvet adm. direktør, som ikke er fremmed for Nike. I hans nye rolle som bestyrelsesformand, vil Mark arbejde tæt sammen med John for at bygge videre på Nikes succes og gribe de muligheder, der kommer fremadrettet,« siger Nike om beslutningen.

Mark Parker fratræder ganske vist rollen som direktør, men bliver bestyrelsesformand i stedet, så vil derfor fortsat være en del af virksomhedens fremtidige beslutningstagen.

Han har været ansat hos Nike siden 1979 og fortsætter som adm. direktør indtil d. 13 januar 2020.

BRANCHENYT
Læs også